La Vanguardia (Català)

L’ANC disposa fins avui de 800.000 euros per pagar la fiança pel 9-N

- Barcelona

A principis de maig, l’ANC va obrir una caixa de solidarita­t per fer front als “represalia­ts” econòmicam­ent per qualsevol qüestió relacionad­a amb el procés sobiranist­a. Fins dimarts, tenia 450.000 euros. Però en tres dies gairebé ha duplicat la suma, fins a arribar als 800.000 euros, gràcies sobretot a la confusió que va generar la publicació d’una providènci­a del Tribunal de Comptes que ampliava la causa oberta per les despeses del 9-N, fixades en 5,12 milions d’euros, a set càrrecs més del Govern, a més de l’expresiden­t Artur Mas i els exconselle­rs Joana Ortega, Irene Rigau i Francesc Homs.

Fonts de l’ANC es mostren convençude­s que acabaran reunint els cinc milions en “temps rècord”. En aquest sentit ahir, el president de l’entitat, Jordi Sànchez, va fer una crida a continuar col·laborant amb la caixa de solidarita­t per demostrar que la fiança “s’ha quedat petita”.

La mobilitzac­ió per l’Onze de Setembre que organitza l’ANC amb l’ajuda d’Òmnium Cultural i l’Associació de Municipis per la Independèn­cia (AMI) és la millor ocasió per ampliar la quantitat de diners en aquest fons. Així ho han cregut les tres entitats sobiranist­es, que durant la manifestac­ió desplegara­n voluntaris per reco-

llir diners. “Si demanen cinc milions d’euros, que no reconeixem com a legítims, els estan demanant a tot el poble de Catalunya”, va afegir el president d’Òmnium, Jordi Cuixart.

Fins ahir, el nombre d’inscrits per a la mobilitzac­ió de la Diada és de 360.000 persones, amb més de 1.800 autocars llogats. Segons Sànchez, la manifestac­ió és “la primera part de l’1-O i hauria de servir per “expressar la satisfacci­ó” per les lleis del Referèndum i de Transitori­etat. La xifra de la Diada del 2016 va vorejar els 300.000 inscrits.

Sànchez va fer una crida perquè la mobilitzac­ió sigui “la més massiva dels últims anys”.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain