La Vanguardia (Català)

Campanades de boda

- Quim Monzó

Després que fa unes setmanes s’hagi confirmat que Daniel Craig tornarà a interpreta­r el personatge de James Bond en el pròxim film de la sèrie, per cinquena vegada, han començat les filtracion­s. Una de les fonts de tafaneries sobre famosos més interessan­ts és Page Six del New York Post, que fa anys que no apareix a la pàgina sis del diari, com feia al principi, sinó que va per lliure.

El passat mes de març, dos guionistes habituals de 007 –Robert Wade i Neal Purvis– van començar a treballar en aquesta nova pel·lícula, que preveuen que s’estrenarà el 8 de novembre del 2019. (El 8 de novembre és una data assenyalad­a, almenys per a mi, perquè cada any despenjava el telèfon i felicitava mon pare, que feia anys, fins que en va arribar un –coses de la vida i la mort– que ja no en va fer més.) Aquest parell de dos, Robert Wade i Neal Purvis, ja han treballat plegats en d’altres pel·lícules de l’agent 007: Casino Royale, Quantum of Solace, Skyfall, Spectre... De moment, el working title d’aquest nou lliurament de la saga és Bond 25, que no compromet a gaire i és la simple aplicació del número ordinal que li correspon si tenim en compte que el nombre de pel·lícules de l’agent 007 que s’han fet fins ara és vint-i-quatre.

El que s’acaba de saber és que, segons un Hollywood insider –així el defineix Page Six–, en aquest lliurament James Bond es casarà. Bond està enamorat de debò i deixa de papallonej­ar de figa en figa. ¿Amb qui es casa? Doncs amb la doctora Madeleine Swann, a qui va conèixer fa dos anys, a la pel·lícula anterior, Spectre, i que interpreta­va Léa Seydoux. Però, ai, en aquest nou film, un cop casats, els malvats la maten, James Bond s’emprenya com un mico i decideix tornar a la feina amb l’objectiu de venjar-ne l’assassinat.

No és la primera vegada que James Bond contrau matrimoni. A Al servicio secreto de Su Majestad ho va fer amb la comtessa Teresa di Vicenzo, que interpreta­va Diana Rigg, la torbadora protagonis­ta de la sèrie televisiva Los vengadores, que tantes fantasies va generar en els que érem adolescent­s durant els anys seixanta. I aquí ve el problema: sembla repetitiu que per segona vegada James Bond es casi i per segona vegada li matin la dona perquè, així, ell pugui demostrar les seves poderoses dots d’acció. ¿I si es casés i tastés uns quants anys les delícies del matrimoni sense que li matin la senyora? El naixement de la rutina, el cansament del previsible, les petites putades quotidiane­s... Deia Gottfried Benn: “El matrimoni és una institució creada per paralitzar l’instint sexual”. Imaginin l’agent 007 amb l’instint sexual paralitzat! I, si els guionistes em permeten un suggerimen­t, jo faria que després d’uns anys es divorciés. Ves que no seria interessan­t un James Bond separat que els dijous al vespre quedés amb Joaquín Luna al carrer La Granada, a la barra del Giardinett­o, per prendre plegats un parell de dry vodka martinis: agitats, no mesclats.

A la seva nova pel·lícula, James Bond es casarà: ni més ni menys que amb Léa Seydoux

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain