La Vanguardia (Català)

Maniobres militars en sis pobles de l’Empordà després de la Diada

- BÀRBARA JULBE

Noves maniobres de l’exèrcit espanyol en territori gironí. Aquesta vegada en sis poblacions de l’Alt Empordà: Biure, Pont de Molins, Llers, Cistella, Terrades i Boadella i les Escaules. Un total de 90 militars i dos autobusos duran a terme “moviments a peu i en vehicle” els dies 12 i 13 de setembre, segons un comunicat que el Ministeri de Defensa ha enviat als alcaldes dels municipis afectats, malgrat que alguns, com Cistella, al tancament d’aquesta edició, encara no l’havien rebut.

L’escrit informa “per al seu coneixemen­t” que, “amb motiu de la realitzaci­ó d’exercicis, personal militar farà moviments a peu i en vehicle dins del terme municipal de la seva localitat”, i concreta que hi haurà 90 militars i dos autobusos.

Els alcaldes, com el de Llers i el de Cistella, lamenten que l’exèrcit “no demana permís, sinó que només ho comunica”, i creuen que no és “casualitat” que el desplegame­nt militar tingui lloc l’endemà de la Diada. En aquest sentit, l’alcalde de Llers, Carles Fortiana, va ironitzar i, en to de broma, es va preguntar, segons va publicar a les xarxes socials, “si comença la invasió”.

Aquestes maniobres s’acostumen a fer en zones boscoses i no creuen el nucli urbà. A l’Alt Empordà són habituals,

Els alcaldes creuen que “no és casual” i lamenten que els militars “no demanin permís”

malgrat que alguns municipis, com Llançà, han aprovat mocions en què s’insta a la des militaritz­ació i es demana que els exercicis es duguin a terme en territori estrictame­nt militar. A l’octubre, els municipis que hagin aprovat aquest tipus de mocions es reuniran per començar a donar forma a la xarxa de municipis antimilita­ristes a Catalunya, segons va concretar l’alcalde de Celrà, Dani Cornellà.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain