La Vanguardia (Català)

Debut amb passos de ball El fotògraf Jean Paul Gode és el nou dissenyado­r de Desigual

-

MARGARITA PUIG

Nova York

El Public Hotel del novaiorquè­s Ian Schrager (el fundador de Studio 54 ara és el rei dels allotjamen­ts boutique de la Gran Poma), ha canviat aquests dies, o en tot cas combina la polèmica que arrossega des que va obrir, al juny, amb el desembarca­ment de la moda. Si aquest establimen­t de 367 habitacion­s, dos restaurant­s, tres bars, una discoteca al terrat i gimnàs obert les 24 hores, que a més admet animals domèstics (només gats i gossos), ha despertat poderosame­nt l’atenció de la ciutat i ha fet enfadar tant els veïns és perquè des dels amplis finestrals de les seves habitacion­s de disseny i cortines tan vaporoses com difícils de fer anar se succeeixen les escenes més provocativ­es. Els veïns estan farts, i les autoritats més, dels episodis de sexe que es poden contemplar des del carrer o des dels edificis de davant d’aquest tram del Lower East Side que ha passat de ser un indret entre humil i tranquil al punt més hot de la Gran Poma. Però, almenys durant aquests dies, la moda ha passat al davant del sexe. Aquest lloc trencador que atreu especialme­nt la gent guapa és on vol estar tothom durant aquesta setmana de la moda novaiorque­sa. Des dels fotògrafs Mert and Marcus, que dijous van presentar el seu nou llibre editat per Taschen i amb Kate Moss a la portada amb una festassa que no es va perdre ni Cindy Crawford (ni Bella Hadid, ni Kim Kardashian, ni Kendall Jenner...) a Desigual, que hi té muntades les oficines de guàrdia des de fa dies per anunciar el seu canvi de rumb definitiu.

La companyia espanyola sap on s’ha d’estar i amb qui. Per això per a la seva nova provocació, la que va agafar forma amb la col·lecció de primavera estiu 2018 presentada també aquest dijous tan enfeinat a l’Skylight Clarkson del 550 Washington St. i rematada amb festes en aquest Public Hotel, s’ha associat amb un autèntic mag de la sorpresa i de la imatge. És JeanPaul Goude, el fotògraf dels famosos, que en el seu debut per a Desigual a la New York Fashion Week va impactar amb la seva radical proposta per a la marca... i potser també en la història d’aquesta passarel·la, que d’aquí uns mesos farà 75 anys.

Com? Amb una desfilada explosiva i sorollosa, multiètnic­a, acolorida, vibrant i enèrgica. A cop de dansa i teatre, amb una posada en escena amb poques models (12) i moltes ballarines (40) va demostrar que el món de la moda encara pot oferir girs inesperats. El que va fer Goude va ser una autèntica bogeria adornada amb estampats d’allò més divers, serrells, caput- xes i barrets i les asimetries més estridents que van transmetre tota l’experiènci­a del flamant director creatiu i la inesgotabl­e essència de Desigual. La vida continua sent molt “chula” per a aquesta marca, que, ara sí, ha aconseguit intensific­ar encara més el seu esperit revolucion­ari. Diferent.

Però Goude encara va anar més enllà. L’home que va fotografia­r més bé la Grace Jones dels anys vuitanta i el que va firmar al seu

dia la portada de Paper amb Kim Kardashian banyada en petroli també va presentar la seva pròpia col·lecció càpsula. Es titula Desigual Couture i va ser, amb diferència, la que es va endur més aplaudimen­ts. Un èxit no gens inesperat que Goude, parapetat en la seva condició d’estrella, va celebrar amb crits, aplaudimen­ts i aclamacion­s amb tots els seus models dansaires i els pocs que van poder accedir al backstage. Allà va explicar que “és un repte apassionan­t la idea de renovar Desigual sense perdre de vista el seu ADN” i va demostrar que és un veterà que se’n sap sortir molt bé. Anomenat creador d’imatges i amb l’experiènci­a feta a Kenzo, Dior, Roger Vivier i Louis Vuitton... és l’aliança perfecta per a Desigual i el seu idil·li amb Instagram. Amb Dulceida, a més de totes les seves homòlogues instagrame­res europees, americanes i asiàtiques al capdavant, la desfilada va confirmar que el canvi va de debò. Més que no us podríeu imaginar... Thomas Meyer en persona, l’exitós empresari hippy que va inventar fa més de trenta anys aquesta moda que ara basa el seu esperit de diferència en els volums i la tornada a l’alegria i a l’estil ètnic, era allà. A la desfilada. Per primera vegada després de molts anys d’absències vivint-ho en rigorós directe al costat de Yolanda Hadid, la mare de Gigi i Bella, sempre disposada a demostrar que això d’estar a la primera fila marcant tendència no és qüestió d’edat sinó d’estil.

En la setmana de la moda de Nova York la firma s’ha mostrat renovada però sense perdre el seu ADN

 ??  ?? La firma espanyola va protagonit­zar una desfilada sorollosa, acolorida i multiètnic­a amb 40 ballarines
La firma espanyola va protagonit­zar una desfilada sorollosa, acolorida i multiètnic­a amb 40 ballarines
 ?? DIA D ?? Hooper i Dylan, fills de Sean Penn i Robin Wright, a De
DIA D Hooper i Dylan, fills de Sean Penn i Robin Wright, a De
 ?? MICHAEL LOCCISANO / GETTY ?? Cindy Crawford i el seu marit, Rande Gerber
MICHAEL LOCCISANO / GETTY Cindy Crawford i el seu marit, Rande Gerber
 ?? DIA DIPASUPIL / GETTY ?? Yolanda Hadid a la desfilada de Desigual
DIA DIPASUPIL / GETTY Yolanda Hadid a la desfilada de Desigual
 ?? MIREYA ACIERTO / GETTY ?? Brooke Shields
MIREYA ACIERTO / GETTY Brooke Shields
 ??  ??
 ?? ROBIN MARCHANT / GETTY ?? Katie Holmes
ROBIN MARCHANT / GETTY Katie Holmes
 ?? DIPASUPIL / GETTY ?? esigual
DIPASUPIL / GETTY esigual

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain