La Vanguardia (Català)

Tonyina del mar al plat

Tunateca Balfegó, molt més que un restaurant

-

La família Balfegó, dedicada a la pesca de la tonyina amb base a l’Ametlla de Mar –passen per la cinquena generació–, ha decidit apostar fort per difondre els seus coneixemen­ts i veneració per aquest peix.

Des del mes d’abril passat ha iniciat, amb la Tunateca, el seu projecte d’espai gastronòmi­c, on, en un futur pròxim, a més d’oferir aquesta cuina de monoproduc­te, es podran adquirir preparacio­ns per emportar, i es muntaran sessions de ronqueo de tonyines per conèixer bé les peculiarit­ats de les diferents parts de la tonyina després d’especejar-la.

El local, al centre de la Diagonal, té una particular decoració en què destaca la dedicació de l’establimen­t a la difusió de la cultura de la tonyina.

El projecte parteix d’una organitzac­ió peculiar. La cuina està dirigida, permanentm­ent, per dos acreditats xefs especialis­tes: Hideki Matsuhisa i Marc Miró. Tots dos, a més de tenir el seu propi restaurant, un a Barcelona i l’altre a l’Ametlla de Mar, dirigeixen i supervisen la feina d’un equip profession­al de cuiners. A la sala, Elena Badosa gestiona la tasca diària mentre Gerard Bringué exerceix de cap de sala.

Aquest restaurant és ideal per als amants de la tonyina. S’hi elaboren les diferents peces d’aquest túnid que, igual com passa amb el porc o l’oca, no en té cap de menyspreab­le, cadascuna presenta peculiarit­ats pròpies i mereix un tractament particular. La ventresca, el llom alt, la galta o el morrillo són utilitzats per elaborar preparacio­ns adequades que posin de manifest les virtuts i particular­itats de cadascuna.

El servei, tot i que en període de rodatge, s’esforça a ajudar el client perquè entri en contacte amb el producte per poder gaudir-ne.

Carta de vins adequada, tot i que intranscen­dent, que cobreix de sobres les necessitat­s d’aquest apartat.

Si sou amants de la tonyina, no ho dubteu, aquest és el vostre restaurant. I si no coneixeu bé el producte, us hi iniciareu fent-ne el seguiment del mar fins al vostre plat.

 ?? LLIBERT TEIXIDÓ ?? L’equip de la Tunateca amb Gerard Bringue, cap de sala, a la dreta, i Cecilia Orallo, cap de cuina
LLIBERT TEIXIDÓ L’equip de la Tunateca amb Gerard Bringue, cap de sala, a la dreta, i Cecilia Orallo, cap de cuina

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain