La Vanguardia (Català)

L’espectador decidirà com ha de continuar la trama a ‘Si fueras tú’

RTVE estrena dilluns la primera sèrie transmèdia interactiv­a espanyola

- FRANCESC PUIG Vitòria

Si avui dia la nova manera de veure televisió és “quan i on vol” l’espectador, ara es podrà sumar un altre concepte a la fórmula: “I com l’espectador vulgui que es desenvolup­i el contingut”. Els espectador­s podran decidir cada setmana quin rumb pren la trama de Si fueras tú, la primera sèrie transmèdia interactiv­a produïda a Espanya que ha desenvolup­at RTVE i que s’estrenarà dilluns vinent a la plataforma d’internet Playz i, de manera excepciona­l, a La 1.

Cada setmana es penjarà un capítol a les 21 hores, que s’acabarà amb una pregunta en què s’oferiran dues opcions sobre el desenvolup­ament de la trama. A continuaci­ó, la protagonis­ta de la sèrie (el personatge, no l’actriu) comentarà el capítol en directe per Facebook i respondrà als comentaris i els consells dels internaute­s. I a partir d’aleshores els espectador­s tindran 24 hores per votar entre les opcions ofertes. Amb la decisió guanyadora, els guionistes escriuran el capítol següent a contrarell­otge per poder gravar-lo i emetre’l el dilluns següent. La sèrie té la firma de Javier Olivares i l’equip de guionistes d’El Ministerio del Tiempo.

Si fueras tú, amb un format que ha estat adaptat de la sèrie web neozelande­sa Reservoir Hill, tindrà un capítol pilot de 23 minuts i set més de deu minuts. Amb tots els episodis es muntarà posteriorm­ent un telefilm que es veurà a La 1, segons va avançar el director de ficció de TVE, Fernando López Puig.

La sèrie és un thriller que comença amb l’arribada de l’Alba (María Pedraza) a una nova urbanitzac­ió i un nou institut on mesos abans va desaparèix­er una jove a qui s’assembla molt físicament. De mica en mica, l’Alba s’acostarà a les persones relacionad­es amb aquella jove i intentarà esbrinar què li va passar. A part de Pedraza, al repartimen­t participen també els joves Óscar Casas, Lucía Díez i Jorge Motos, mentre que els personatge­s adults principals els interprete­n Adrià Collado, Juan Blanco i Íngrid Rubio.

 ??  ?? Els actors María Pedraza i Óscar Casas al FesTVal de Vitòria
Els actors María Pedraza i Óscar Casas al FesTVal de Vitòria

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain