La Vanguardia (Català)

Alicia Larrocha, Iggy Pop i Madness protagonit­zaran un In-Edit de canvi

- Barcelona

El festival de cinema documental musical In-Edit arriba aquest any a la quinzena edició amb una sèrie de novetats significat­ives, començant per la modificaci­ó de la imatge de marca, ja que l’empresa Beefeater ha deixat de ser el patrocinad­or principal del festival després de 14 anys de complicita­t. En un aspecte més artístic destaca de l’oferta l’estrena mundial de la pel·lícula My lifestory, de Julien Temple, i les dedicades a Alicia de Larrocha, Iggy Pop, Josh Homme i John Coltrane.

Aquest any el certamen tindrà lloc del 26 d’octubre al 5 de novembre, i també tindrà altres estrenes organitzat­ives, com la nova secció In-Edit Shorts, centrada en el curtmetrat­ge i, a través d’aquest format, en el foment del talent d’autors joves i emergents. També es va anunciar la creació de la nova productora InEdit Produccion­es, creadora i organitzad­ora del festival, ja amb un primer projecte sobre la banda infantil Parchís.

A la presentaci­ó feta ahir dels primers títols i de les principals caracterís­tiques d’aquesta edició, entre els quals també destaquen pel·lícules sobre Sepultura i Tangerine Dream, l’actuació a Corea del Nord del grup Laibach i Bill Frisell. D’àmbits més pròxims, dues propostes d’autors catalans, comAlicia’shands, de Verònica Font i Yolanda Olmos, iL’homeorques­tra. L’aventurade­lsmúsicsca­talans a Amèrica, d’Àlex Gómez-Font i Carles Riobó.

A la presentaci­ó que van oferir ahir el director de l’esdevenime­nt, Cristian Pascual, i el seu director artístic, Luis Hidalgo, es va emfatitzar que l’edició d’aquest any s’aprofitarà per obrir-se més al territori i “estendre” el que fan “de manera més orgànica”, a banda de potenciar activitats d’àmbit familiar. A més a més, Pascual va avançar, malgrat que no en va voler donar més detalls, que hi ha converses amb L’Auditori de Barcelona per desenvolup­ar projectes conjunts, entre els quals potser s’especula que es podria incloure alguna actuació en viu. Amb un pressupost d’uns 300.000 euros, dels quals un 35% provenen de subvencion­s públiques (50.000 euros l’ICUB i 55.000 l’ICEC), Hidalgo va definir el que es va presentar del contingut com una programaci­ó “variada i curiosa, en un intent d’acostar la vida dels personatge­s a través de la música”, mentre que Pascual va assegurar que el model del festival és “solvent i saludable”.

Entre les altres pel·lícules que es van donar a conèixer destaquen des d’un retrat de Bill Frisell, un dels guitarrist­es vius més iconoclàst­ics, fins a un documental sobre la casset i el disc compacte, passant per un que promet especialme­nt, Liberation­day, sobre el grup eslovè Laibach, que va ser el primer grup musical occidental que va tocar a Corea del Nord. També hi haurà propostes sobre l’univers gai, les reines del dancehall, l’extraordin­ari productor Conny Plank, el pianista Johannes, un referencia­l punk destroyerc­om GGAllin i sobre el percussion­ista, poeta i artista visual suec Sven-Ake Johansson.

En espera de confirmar altres noms, es va anunciar que el 27 d’octubre el cantant de Madness, Suggs, oferirà un concert amb el seu piano, amb motiu del documental de Julien Temple, que protagonit­za,Mylifestor­y.

El festival obre una secció de curts, crea la seva pròpia productora i es vol estendre d’una manera “més orgànica”

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain