La Vanguardia (Català)

Ganes de derbi

L’Espanyol veu una gran ocasió de reivindica­r-se al Camp Nou

- Sant Adrià de Besòs RAMÓN ÁLVAREZ

Poc ha importat a Sant Adrià que el derbi arribi massa d’hora, que arribi després d’una aturada que sembla que ha deixat tothom fred o que arribi enmig d’un agre debat polític que copa l’actualitat. L’Espanyol vol derbi. Ho necessita després de caure contra el Leganés en el debut davant l’afició i, sobretot, després d’un mercat que ha deixat els seguidors entre la frustració i el desengany, i l’equip, en la necessitat peremptòri­a de reivindica­r-se.

Des que dilluns passat l’equip va tornar als entrenamen­ts per preparar el duel, la visita al Camp Nou ha estat l’únic leitmotiv de tots els protagonis­tes que han passat per sala de premsa o que han parlat entre bastidors, abans del començamen­t de Lliga i del tancament de mercat. Des d’un nouvingut Sergio Sánchez fins a un incisiu Víctor Sánchez i des d’un confiat Granero fins a un orgullós Sergio García, tots han volgut començar a jugar el derbi des de fora del camp mentre el rival s’entrenava molt minvat de jugadors i l’actualitat blaugrana passava més pels despatxos que per la gespa.

“Vull deixar clar que el meu sentiment és espanyolis­ta i que, com més em xiulin, més motivat estaré”, va dir Sergio García sobre el seu possible concurs aquest vespre. “Hem de ser agressius perquè ells també ho seran, ficar cama i fer un partit difícil”, va assenyalar Víctor Sánchez a tall d’arenga. Paradoxalm­ent, són dos homes formats al planter blaugrana, que van arribar a debutar amb el primer equip.

No hi ha cap dubte que l’Espanyol arriba al matx amb ganes i convicció. Conscient que, per més aviat que arribi, és el seu partit, i amb la confiança d’agafar a contrapeu el seu rival. Ahir fins i tot Quique Sánchez Flores va voler reforçar aquell component emocional que, a banda de ser un reclam per a l’espanyolis­me, ho és per a una plantilla cada cop més de la casa. Aquesta temporada l’Espanyol ja ha guanyat el derbi dels planters, ja que té dotze homes formats en el seu futbol base al primer equip. La meitat de la plantilla.

Després d’amagar molt les cartes durant la setmana, ahir el tècnic va oferir una llista de 20 homes, dels quals avui n’haurà de descartar dos amb les novetats dels nouvinguts Darder i Dídac, el ja recuperat Víctor Sánchez, Marc Navarro i el porter del filial Edu Frías. També va tornar a entrar a la llista un Diego López encara no recuperat que podria acabar a la grada. Però serà Pau López qui tornarà a defensar la meta espanyolis­ta al Camp Nou després de la polèmica trepitjada a Messi.

Sánchez Flores ha deixat fora Hernán Pérez després que fos titular contra el Leganés i de fer-lo jugar de lateral després de la lesió de Javi López. Tampoc no hi haurà Melendo, habitual revulsiu de Quique, ni el capità, lesionat. Per cobrir la seva absència, el míster blanc-i-blau haurà de triar entre rehabilita­r Marc Navarro i apostar per un Víctor Sánchez que surt d’una llarga lesió.

Però la peça decisiva de l’Espanyol, la que marcarà el desenvolup­ament del matx, serà al centre del camp. Si Sergi Darder és l’elegit, com sembla que assenyalen les pistes que ha donat el tècnic aquests dies, l’Espanyol sortirà a totes i arriscarà a la recerca de la sorpresa. Si l’elegit és Diop, el conjunt blanc-i-blau serà conservado­r i provarà més de destruir que de construir a la recerca de la seva oportunita­t. En qualsevol dels dos casos, la intensitat està garantida.

Sergio García i Víctor Sánchez, dos exblaugran­a, han estat els més incisius a la prèvia O Darder o Diop: el centre del camp definirà un plantejame­nt agressiu o conservado­r de l’equip

 ?? CARLOS MIRA / RCD ESPANYOL ?? Víctor Sánchez s’ha entrenat aquesta setmana amb normalitat i ahir va tornar a la convocatòr­ia
CARLOS MIRA / RCD ESPANYOL Víctor Sánchez s’ha entrenat aquesta setmana amb normalitat i ahir va tornar a la convocatòr­ia

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain