La Vanguardia (Català)

Arda Turan rebutja anar al Galatasara­y i Coutinho no deixa de pensar en el Barça

- Redacció

Encara hi ha esperances al FC Barcelona de desprendre’s d’Arda Turan. El mercat turc tancava ahir, una setmana més tard que el gruix de clubs europeus, i al matí regnava un cert optimisme al Camp Nou perquè la directiva blaugrana i el club turc havien arribat a un acord per cedir el futbolista. Però Arda Turan, la peça clau de l’afer, va rebutjar la possibilit­at. Fins i tot sabent que Ernesto Valverde compta ben poc amb ell (ahir no el va convocar per al derbi) i que no té gens de sintonia amb l’afició blaugrana a causa de la seva evident deixadesa.

“No he parlat amb ell perquè ahir es va quedar a dins [del vestidor] perquè va tornar amb un problema muscular. L’Arda és un jugador més de la plantilla i cal treure’n el màxim profit. Esclar que m’agradaria que sortís i marqués tres gols, però s’ha de guanyar el lloc. Depèn de com treballi i de la meva opinió”, va assegurar ahir Valverde sense gaire passió.

La preocupaci­ó pel baix rendiment del turc, que té 30 anys i tres temporades com a blaugrana encara al davant, ha derivat en un creixent malestar, fins al punt que alguns directius són partidaris de deixar-lo sense dorsal. La mesura, dràstica, ha estat descartada perquè es considera que si el jugador demandés el Barça podria obtenir de la justícia laboral la carta de llibertat, una derrota massa dura en un fitxatge demanat al seu dia per Luis Enrique i sense amortitzar ni econòmicam­ent ni esportivam­ent. Arda Turan va costar 34 milions i set més d’addicional­s en variables.

En la situació oposada hi ha Coutinho, futbolista per qui el Barça es va obstinar fins a l’últim minut

Hi ha veus al club que proposen deixar el turc sense dorsal, però la mesura implicaria problemes legals

però que els propietari­s del Liverpool no van voler vendre. El migcampist­a continua en contacte amb la cúpula del club blaugrana, encara esperançat que al mercat de gener se li obri la porta de sortida. El Barça no el deixarà a l’estacada sempre que el club anglès rebaixi les seves pretension­s, que van ser de 200 milions per traspassar a l’estiu i de 160 al gener. El club considerar­ia una xifra assumible qualsevol que s’acosti a l’operació Dembélé, és a dir, un fix mai gaire superior als 100 milions. Ahir Coutinho no va entrar en la llista de convocats per enfrontar-se avui ni més ni menys que al Manchester City. El tècnic Jürgen Klopp va al·legar falta d’entrenamen­ts.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain