La Vanguardia (Català)

Florentino, com Mourinho

El president arremet contra els àrbitres i demana que també siguin sancionats

- CARLOS NOVO Madrid

El Reial Madrid, d’un temps ençà, ho guanya tot, però el club, amb Florentino Pérez al capdavant, continua entossudit en una croada contra els àrbitres. En la seva primera compareixe­nça pública en molts mesos, una entrevista a El larguero de la cadena Ser divendres a la nit, el president del club blanc va deixar de banda la seva moderació habitual i va oferir una cara ben diferent, digna gairebé del millor Mourinho. Deuen haver fet molt mal els arbitratge­s patits a la Supercopa contra el Barcelona i les decisions dels comitès perquè aparegui una versió de Florentino tan eixelebrad­a, d’una duresa desconegud­a fins ara envers els àrbitres: “L’estament arbitral és francament millorable. Moltes vegades no estan a l’altura d’un Madrid-Barcelona”. I va continuar: “Cal fer un reglament en què l’infractor sigui castigat. Aquí passa que un jugador de futbol enganya l’àrbitre i no passa res. Qui sigui que s’equivoqui ha de ser sancionat. La justícia arbitral ha de ser transparen­t. Com ascendeixe­n els àrbitres? Com es jutgen els àrbitres? Aquí hi ha molt ocultisme, i estem en un moment per millorar”.

El president del Madrid també va fer un encès elogi de l’ús del VAR, un sistema que va criticar després de com es va fer servir al passat Mundial de Clubs celebrat a Tòquio. Tot i això, ara sembla que Florentino ja no té dubtes: “El VAR és fonamental. Això suprimiria la discrecion­alitat i la confusió que hi ha en els àrbitres. Estic a favor de la tecnologia, sense cap dubte”.

Quan se li va preguntar si el Reial Madrid havia perdut alguna Lliga per culpa dels arbitratge­s (en el madridisme és recurrent que van ser decisius a les Lligues perdudes a Tenerife), Florentino no va arribar a tant: “Jo no he dit això. Jo vaig entrar el 2000 i no vaig parlar mai dels àrbitres”.

Sobre els embolics a la Federació i la situació de Villar, el president es va mostrar ambigu: “Estic vivint el que passa a la Federació amb molta preocupaci­ó perquè la imatge del futbol espanyol s’està deterioran­t. No he tingut una mala relació amb Villar, però és el moment de donar transparèn­cia. No sé si la dimissió de Villar és el millor. No sé què passarà si dimiteix. No sé si així se solucionen els problemes”. Malgrat les paraules de Florentino, la relació del club amb la Federació és dolenta. Sobretot, el Madrid es queixava de les designacio­ns arbitrals i expressava el seu malestar negant-se a assistir a la juntes directives.

I Florentino es va tornar a ficar amb els àrbitres: “Cal posar àrbitres amb experiènci­a als partits importants, no àrbitres sense experiènci­a. Aquest és un bon moment”. Sense esmentar-lo, s’està referint a De Burgos Bengoetxea, l’àrbitre que va expulsar Cristiano Ronaldo a l’anada de la Supercopa al Camp Nou. De l’empenta del portuguès, però, no en va dir res.

 ?? CADENA SER ?? Florentino Pérez al programa on va criticar els àrbitres i va reclamar l’ús del VAR
CADENA SER Florentino Pérez al programa on va criticar els àrbitres i va reclamar l’ús del VAR

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain