La Vanguardia (Català)

L’Sky caça Contador perquè Froome no es refia d’ell avui a l’Angliru

- Barcelona

“Contador ataca” s’ha convertit en la frase d’aquesta edició a la Vuelta. S’ha anat repetint gairebé cada vegada que li ha anat bé el recorregut. Va passar al Garbí, va accelerar al Xorret de Catí, va intentar-ho a Calar Alto, es va escapar al Puerto del Torcal, va fer un intent a La Pandera, va marxar a l’alt del Purche abans de cedir a Sierra Nevada i es va lluir en les dues últimes jornades per Cantàbria, a Los Machucos, d’una banda, i a la Collada de la Hoz i a l’alt de Sant Toribi, de l’altra. Com que després del dos ve el tres, el madrileny ho va tornar a provar ahir a San Martín de las Huerces, anant cap a Gijón. I, com no pot ser d’altra manera, s’espera que avui –serà el seu quart dia consecutiu a l’atac– es jugui totes les seves cartes al temible Angliru... o fins i tot abans a la recerca d’una gesta llegendàri­a. Alberto Contador es retira demà i vol acomiadar-se del ciclisme fent-la grossa, guanyant una etapa i aconseguin­t una plaça al podi de Madrid (el té a 1m14s). Això ja ho sap el rus Zakarin, el quart de la general. Ho pateix l’holandès Kelderman, el tercer actualment de la classifica­ció. I aquesta lluita també afecta el líder Froome, que ahir va demostrar que no es refia del madrileny, a qui va manar caçar quan havia aconseguit un minut d’avantatge.

“A Contador és millor tenir-lo controlat”, va explicar a la meta Mikel Nieve, fidel gregari de Froome a l’Sky i un dels que va treballar per neutralitz­ar l’enèsima aventura del de Trek. L’equip britànic va considerar que era massa perillós que el de Pinto agafés moral amb un cop així i se situés a dos minuts i mig del mallot abans de pujar avui la Cobertoria, el Cordal i l’Angliru.

L’etapa d’ahir per als favorits va ser tranquil·la. Es va formar una fuga que va arribar a tenir 18 minuts d’avantatge i que es va jugar la victòria. Entre els escapats hi havia el jove de Gijón Iván García Cortina (21 anys), que el dia d’Astúries i a casa va lluitar l’etapa a casa davant experts com Bardet, Roche, Rui Costa, Jungels, Pantano o De Gendt, el guanyador final.

Mentrestan­t, a l’últim port Contador va tornar a sorprendre. Zakarin va voler seguir-lo, però no va poder. Froome, sabent que després de coronar faltaven 17 km fins a la meta, va preferir mantenir el bloc i, malgrat que al pla Contador va tenir l’ajuda del seu company Theuns, l’Sky el va neutralitz­ar 2.000 metres abans de l’arribada. “No m’esperava menys. Potser l’Sky ja té l’experiènci­a d’altres vegades i per aquest motiu intenten tenir-me amb un avantatge més o menys controlat”, entén Contador, que no es va enfadar perquè els homes de negre ajudessin Kelderman ficant-se en una guerra que no era la seva. Malgrat la decepció, no es rendeix i promet més batalla a l’Angliru. “No sé si perquè m’estic agafant la Vuelta sense pressió, però estic acabant més fort que mai. Estic millor que al principi. Demà [per avui] serà una bogeria. Pot passar de tot”, va dir anunciant el seu atac.

L’expert De Gendt va batre el jove de Gijón Iván Cortina, que buscava el triomf d’etapa a casa

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain