La Vanguardia (Català)

El pare de l’informe de l’economia col·laborativa deixa la CNMC

- Madrid

El president de la Comissió Nacional dels Mercats i la Competènci­a (CMNC), José María Marín Quemada, ha acceptat la dimissió del seu home de confiança, Antonio Maudes, autor del polèmic informe sobre la denominada economia col·laborativa, segons van confirmar ahir fonts de l’organisme supervisor. Maudes ha estat motiu de reiterats enfrontame­nts entre Marín Quemada i un nombre creixent de consellers de la CNMC, que van arribar a demanar fins i tot el cessament del fins ara director del departamen­t de Competènci­a.

La marxa d’Antonio Maudes té lloc just abans que la CNMC encari el seu procés de divisió en diversos organismes supervisor­s, tal com ha decidit el Govern espanyol, mentre coincideix amb recents clatellade­s judicials per la revocació de multes imposades a les principals companyies telefòniqu­es.

Antonio Maudes va ser el màxim responsabl­e de portar a endavant l’esperat posicionam­ent de la CNMC sobre l’economia col·laborativa.

L’informe, partidari obertament de desregular el mercat del taxi i dels allotjamen­ts turístics per impulsar negocis com el d’Uber o Airbnb, assumpte de fort debat social i econòmic, va anar patint successius retards sobre una publicació prevista inicialmen­t per al 2015. El març del 2016 va sortir a la llum, quan va ser publicat per l’equip de Marín Quemada sense comptar amb l’aprovació preceptiva del ple de l’organisme.

L’oposició de la majoria dels consellers va fer que la cúpula de la CNMC es veiés forçada a retirarlo, per obrir una inèdita segona consulta pública sobre el seu contingut. I va confirmar un cisma en l’organisme que ha acabat afectant el seu funcioname­nt ordinari.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain