La Vanguardia (Català)

Talent ‘millennial’

Damm recull els fruits d’un programa de dos anys de selecció de joves per a l’empresa

- ANNA CABANILLAS

El 2020 la generació millennial –els nascuts entre els anys 80 i 90– representa­rà el 50% de la força laboral del planeta. Acostumats a ser part d’un món principalm­ent digital, les empreses fan ara esforços per captar el seu talent i incorporar-lo a la companyia. És el cas del grup cerveser Damm, que des de fa dos anys compta amb el programa de selecció de talent jove Trajectòri­a Estrella per atreure nous perfils profession­als que contribuei­xin a la digitalitz­ació de la firma.

“Participar en un programa com aquest, al qual es van presentar més de 1.500 candidats, ja era un repte per si mateix. No era només la clàssica entrevista de feina. Calia superar reptes digitals i gamificats que ens plantejava la companyia com, per exemple, interactua­r amb ella a través de Twitter. Només pel que vam aprendre durant el procés ja va valer la pena”, opina Blai Hermoso, un dels 9 finalistes del programa, que als seus 23 anys coordina la comunicaci­ó dels esdevenime­nts que se celebren a l’antiga fàbrica de Damm.

“Si alguna cosa caracterit­za la nova generació de profession­als és la inquietud. En el dia a dia naveguen per internet amb cinc pestanyes obertes, alternen 2 sèries alhora, planifique­n diverses escapades al llarg de l’any... I sempre tenen ganes de més. No tenen por dels canvis i valoren moltíssim que l’empresa els posi reptes al davant”, diu Iñaki Saltor, managing partner de la consultora especialis­ta en captació de talent directiu Saltor Talent.

Alexandra Garcia, també finalista del programa Trajectòri­a Estrella i ara responsabl­e de l’acabat de crear departamen­t de transforma­ció digital de Damm, coincideix en això. “Les oportunita­ts de mobilitat interna dins de la companyia, sumades a la responsabi­litat, són els al·licients de treballar en una companyia com Damm”, apunta Garcia, que afegeix que a mitjà termini li encantaria que l’enviessin a alguna de les fàbriques de què disposa el grup.

Els experts adverteixe­n que les jerarquies i els horaris fixos de treball tenen els dies comptats. “És necessari donar-los veu en l’organitzac­ió i sobretot escoltar-los. Aquestes generacion­s busquen mentors dels quals aprenen en un ambient d’igual a igual. La seva elevada experiènci­a al món digital dona fins i tot situacions d’aprenentat­ge mutu”, afegeix Saltor. Una màxima que avala l’estudi “Millennial­s at work. Reshaping the workplace”, de PwC.

Per a les empreses, incorporar personal natiu digital suposa donar aire fresc a l’organitzac­ió i redefinir molts processos. “En el cas de Damm, atreure talent jove era una prioritat per connectar, sobretot de forma digital, amb els nostres clients i els clients del futur”, sentencia Ricardo Lechuga, director de recursos humans del grup Damm.

“Atreure aquest talent era vital per connectar digitalmen­t amb els nostres clients futurs”

 ?? ANA JIMÉNEZ ?? Alexandra García i Blai Hermoso a l’espai Damm
ANA JIMÉNEZ Alexandra García i Blai Hermoso a l’espai Damm

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain