La Vanguardia (Català)

L’actriu que lluita contra els prejudicis

FER-SE UN LLOC A HOLLYWOOD LI VA RESULTAR DIFÍCIL, PERÒ ARA ESTÀ NOMINADA A L’EMMY PER LA SÈRIE ‘THIS IS US’

- PERE SOLÀ GIMFERRER

Quan algú porta una talla superior a la 36, resulta bastant difícil obtenir audicions a Hollywood. Si directamen­t aquest actor o actriu té sobrepès, les seves possibilit­ats d’obtenir un paper cauen en picat. Però Chrissy Metz confiava en el seu èxit, fins i tot amb un model de cos per al qual hi havia pocs papers (i encara menys amb substància), després d’haver passat la trentena i conscient que aparèixer a la sèrie de terror American horror story al costat de Jessica Lange no li havia servit de llançadora com pensava. I la perseveran­ça va tenir la seva recompensa. En dotze mesos ha passat de ser una gairebé completa desconegud­a a una habitual de les catifes vermelles. La raó és molt senzilla: és una de les cares visibles de la sèrie revelació dels Estats Units, un drama anomenat This is

us, pel qual competeix als Emmy com a secundària, els premis més prestigios­os de la televisió.

Només cal pensar en el seu compte bancari per entendre el dràstic canvi que ha viscut Metz, que s’havia plantejat tornar a la seva Florida natal abans de ser contractad­a per interpreta­r la Kate, una dona obesa obsessiona­da amb perdre pes i traumatitz­ada per la mort del seu pare. Tenia 81 centaus en el compte quan la van trucar per passar una segona prova de càsting. Quan va pujar al cotxe ni tan sols estava segura de si tenia prou gasolina al dipòsit per arribar i actuar davant de Dan Fogelman, el creador de la sèrie. Era el 2016. L’agost del 2017, després de l’emissió de la primera temporada, els productors li van donar un xec de 250.000 dòlars. El drama familiar havia calat entre la societat americana amb els seus problemes realistes (podria estar patrocinat per Kleenex de tan emocional que és): reuneix més de 16 milions d’espectador­s, ha estat renovada per dues temporades i els productors volien premiar els actors més enllà del seu sou per episodi.

Metz, que amb prou feines havia interpreta­t deu papers en la dècada que buscava feina a Los Angeles, sap que aquest és el seu moment. La seva filosofia de vida consisteix a no perdre de vista la persona que és i no deixar-se portar per les estridènci­es. De moment, el seu màxim caprici ha estat anar-se’n a viure sola i tenir la seva pròpia rentadora i assecadora, que ja li sembla un luxe. El paper a This

is us també l’ha ajudat a acceptarse tal com és, sobretot comprovant l’acceptació que té entre el públic i la quantitat de persones que es familiarit­zen amb ella (“els nostres cossos no ens defineixen”, sol dir). A més, està contenta que el seu personatge tingui una vida sexual i romàntica plena, lluitant contra el prejudici que les persones amb obesitat no tenen sexe. De passada, la sèrie li ha servit per conèixer la seva parella actual, Josh Stancil, que treballa de càmera i reconeix que no se sent excessivam­ent còmode amb les escenes més petoneres de Chrissy.

Ara no hi ha programa de televisió als Estats Units en què no hagi estat entrevista­da. Ha estat en una taula rodona per al Hollywood Reporter al costat de Nicole Kidman, Oprah Winfrey i Reese Witherspoo­n, on relatava el seu fulgurant ascens a la fama. El millor és que té un talent innat tant per a la interpreta­ció com per mostrar-se propera, el mateix do que exhibeix Jennifer Lawrence i que li permet ser la Nòvia d’Amèrica. Chrissy Metz està esprement el seu moment i, després de perdre als Globus d’Or, aquesta vegada vol pujar a l’escenari com a guanyadora.

Tenia 81 cèntims el dia dels càstings i tenia por de no tenir prou gasolina per arribar a la segona prova

 ?? ALBERTO E. RODRÍGUEZ / AFP ?? La revista
People considera que Chrissy Metz és l’estrella més propera del moment
ALBERTO E. RODRÍGUEZ / AFP La revista People considera que Chrissy Metz és l’estrella més propera del moment
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain