La Vanguardia (Català)

Un dissabte carregat d’activitats festives

-

El programa d’actes de les festes de la Mercè d’enguany omple de vida aquest dissabte els carrers del centre de Barcelona, com és habitual, així com diversos espais dels barris de la ciutat. Hi ha previstes activitats per a tots els

gustos i totes les edats.

TRADICIÓ

Els castellers de Barcelona s’acompanyar­an dels Minyons de Terrassa i els Castellers de Vilafranca a la “diada castellera històrica” de la Mercè. Abans de començar les actuacions, a les 12 a la plaça Sant Jaume, faran una cercavila des del Palau de la Virreina. A la tarda el protagonis­me el tindrà el foc. A les 20 hores començarà el correfoc amb la participac­ió dels tabalers del Pollo del Prat. Els diables recorreran la Via Laietana des de la plaça Antoni Maura fins a la d’Antoni López.

‘MAPPINGS’

La façana de l’Ajuntament pren vida en una de les noves tradicions de les festes de la Mercè. Des de les 20.30 hores fins a mitjanit es projectarà a la plaça Sant Jaume un espectacle de llums que representa­rà un escenari de dansa creat pels alemanys UrbanScree­n.

ART DE CARRER

Durant tot el dia el castell de Montjuïc s’omple

d’espectacle­s de circ de companyies locals i internacio­nals. Al parc de la Ciutadella tenen lloc actuacions de dansa, teatre al carrer i propostes que lliguen art i tecnologia. El Mercè Arts de Carrer (MAC) Festival, un dels més importants d’Europa en el seu àmbit, s’amplia també aquest any al passeig Lluís Companys.

MÚLTIPLES ESCENARIS

El parc de Sant Martí es converteix en un petit paradís d’activitats familiars amb concerts i tallers en un espai que s’assembla al nucli antic d’un petit poble instal·lat al cor del parc. En un altre parc, el de la Trinitat, se citen artistes de circ, de danses urbanes i monologuis­tes. També hi ha una bona oferta per a tots els gustos en un escenari tradiciona­l de la Mercè, la plaça Catalunya, amb la mostra Associa’t a la festa, dedicada durant aquests tres dies a promoure els valors de les associacio­ns amb un programa d’activitats familiars que ompliran tots els racons de la plaça.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain