La Vanguardia (Català)

Únic al món

Andrés Carne de Res, extraordin­ari local a prop de Bogotà

-

L’afició de 5 a Taula ens ha portat a conèixer una important quantitat de restaurant­s de molts països, boníssims, bons, passadors, dolents i molt dolents. Ens ho hem passat bé, però algunes vegades hem patit, i fa poc vam tenir l’oportunita­t de conèixer a Colòmbia, a prop de la capital, un restaurant únic al món: l’Andrés Carne de Res.

Únic perquè pot i sol atendre 3.000 comensals a cada servei, té una plantilla de 150 cuiners i 500 cambrers i la seva carta és àmplia i atractiva. Així mateix, la seva rústica i singular decoració oscil·la entre un museu i un magatzem d’antiguitat­s, i l’animació interior sedueix tots els gustos. A més, són experts en màrqueting i cuiden fins al més mínim detall. Us suggerim que entreu a la seva original pàgina web, on s’endevinen les particular­itats de l’establimen­t.

Andrés Jaramillo Flórez va néixer el 1958 a Bogotà. Quan tenia 24 anys va abandonar la universita­t i la casa dels seus pares i es va traslladar a Chía, localitat situada a uns 35 km al nord, on els de Bogotà anaven a comprar i a dinar els caps de setmana.

En un autobús va conèixer María Stela, la seva futura dona. Un dia, passejant, els va cridar l’atenció una paradeta de vedella, i van coincidir que podria ser un bon lloc per a un restaurant.

Van començar la seva aventura el 1982. El començamen­t no van ser fàcil. Obrien només dissabtes i diumenges, i durant la setmana Jaramillo buscava diners prestats per anar a comprar i els tornava dilluns amb interessos. Avui dia continua sent un lloc rústic, enorme, i els seus plats emblemàtic­s són els llardons i les carns, amb arepa d’Antioquia. Van començar amb sis taules, i avui facturen 50 milions d’euros i tenen franquície­s en diverses ciutats del món.

La carta de vins i licors és àmplia, però a preus elevats. El servei és selecciona­t i molt eficient.

Per tot plegat, no dubtem a afirmar que es tracta d’un restaurant únic al món. Si aneu a Colòmbia, la visita és obligada.

 ?? ALEXANDER CENDRALES ?? El restaurant, en un antic magatzem de carn, està decorat de manera rústica
ALEXANDER CENDRALES El restaurant, en un antic magatzem de carn, està decorat de manera rústica

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain