La Vanguardia (Català)

Noves prestacion­s per al consumidor

-

Ho veig, ho fotografio i ho trobo Els cercadors visuals permeten al consumidor fer fotos de qualsevol producte que li agradi, pujar-les a l’aplicació i trobar peces semblants sense haver de buscar per text o navegar pels menús de les plataforme­s d’e-commerce. Marques com Asos, John Lewis, Shoes.com, Nordstrom i Urban Outfitters estan utilitzant aquest sistema.

Assessor d’estil. Algunes botigues en línia ofereixen recomanaci­ons de looks que combinen els productes del seu catàleg en funció de les tendències de moda per suggerir combinacio­ns de peces de roba i complement­s. I hi ha serveis com Style Check, vinculat a l’Echo Look d’Amazon, que dona consells d’estil per millorar la vestimenta d’una persona combinant algoritmes d’aprenentat­ge automàtic amb consells d’especialis­tes en moda i agafant com a inspiració els estils que aquest usuari té registrats al seu àlbum de looks d’Echo Look.

Assessor de compres. Mitjançant el reconeixem­ent d’imatges les botigues de roba en línia poden suggerir productes visualment similars al que busca el consumidor quan no tenen la talla o color que busca, o simplement per oferir-li alternativ­es que potser són més del seu gust.

Emprovador intel·ligent. Marques com Massimo Dutti o Zara han incorporat sistemes d’intel·ligència artificial als emprovador­s d’algunes de les seves botigues i quan el client hi entra a emprovar-se la roba escaneja la peça, la pot veure en altres colors, comprovar si hi ha altres talles i demanar-les sense sortir de l’emprovador, veure propostes de roba semblant o articles que complement­in la seva vestimenta... En algunes botigues dels magatzems Neiman Marcus dels Estats Units hi han instal·lat miralls Memomi, que ofereixen imatges de 360 graus de qui s’hi posa al davant i permeten veure’s amb diferents colors o textures de la peça de roba que porta o fins i tot amb roba que no porta posada. I marques d’ulleres com Ray-Ban ofereixen emprovador­s virtuals perquè el client de la botiga en línia pugui veure com li queden diferents models.

Assistent virtual. Les firmes han incorporat chatbots per ajudar els clients a triar talla, gestionar devolucion­s, resoldre dubtes o rebre consells a qualsevol hora i des de qualsevol lloc. Burberry o Tommy Hilfiger en tenen.

 ?? MEMORY MIRROR ?? El mirall Memomi permet veure’s amb variacions d’una peça
MEMORY MIRROR El mirall Memomi permet veure’s amb variacions d’una peça
 ?? AMAZON ?? Echo Look d’Amazon suggereix estils a l’usuari
AMAZON Echo Look d’Amazon suggereix estils a l’usuari
 ?? RAYBAN ?? L’emprovador virtual per triar ulleres Ray-Ban
RAYBAN L’emprovador virtual per triar ulleres Ray-Ban
 ?? MONTSE GIRALT ?? El chatbot de Burberry
MONTSE GIRALT El chatbot de Burberry

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain