La Vanguardia (Català)

Olot Motor, premiat amb el Global Awards 2017 per vuitè any

-

“A Girona, l’antiguitat mitjana del parc és de 12 anys, amb vehicles a anys llum dels nous en seguretat”

Olot Motor, concession­ari oficial de la marca Nissan a la capital de la Garrotxa, ha rebut de mans de Marco Toro, conseller director general de Nissan Iberia, el trofeu que acredita aquesta concessió com a guanyadora del premi Nissan Global Awards 2017.

Aquest premi és el més important que des de la central de Nissan al Japó, Nissan Motor Co., s’atorga als millors concession­aris Nissan de tot el món. Tan sols 166 concession­aris, dels més de 4.000 que Nissan té als cinc continents, han superat enguany els difícils reptes que plantejava el Global Awards 2017. Olot Motor acumula, amb aquest, vuit guardons.

El camí per rebre aquest guardó és tot un repte, ja que no només exigeix superar el percentatg­e de la mitjana nacional de vendes en tots els canals, sinó també els millors índexs de satisfacci­ó dels clients en el procés de vendes, així com en el servei de postvenda, entre altres requisits. Per això només ho aconseguei­xen els millors de cada país del món.

A l’acte de lliurament del premi, Marco Toro va declarar: “Avui és un dia molt important per a Olot Motor, ja són vuit premis que us distingeix­en com l’elit mundial dels concession­aris de la marca Nissan. El mercat tan competitiu en què ens movem, que canvia amb tanta rapidesa i on la visió i l’impacte global són factors essencials i determinan­ts per a tothom, tant se val les dimensions, exigeix a les empreses continuar apostant per la qualitat, l’eficiència, la innovació i la formació, i vosaltres ho esteu fent”.

Tot i els bons resultats fins ara, Toro va posar el focus d’atenció en l’envellimen­t del parc: “A Girona, l’antiguitat mitjana del parc és de 12 anys i això és molt de temps, ja que els nous vehicles estan a anys llum dels antics en aspectes mediambien­tals i de seguretat. Per això, continua sent important que des de les institucio­ns i el sector es continuïn donant suport a mesures per emprendre una renovació decidida del parc, aprofitant, a més, la situació per promoure les noves tecnologie­s, molt més eficients i segures, com ho són els vehicles elèctrics 100% zero emissions”.

Per la seva banda, Jordi Teixidor, gerent d’Olot Motor, va declarar durant la cerimònia de lliurament del premi que per a ells “és una gran satisfacci­ó tornar a rebre, i per vuitena vegada, aquest premi tan important, perquè és un reconeixem­ent a tots els que formem part del Grup d’Olot Motor, a la nostra feina, i suposa una confiança immensa i un estímul per continuar treballant per millorar dia a dia i fer que la marca Nissan es mantingui al capdamunt de l’escalafó a la nostra zona”. Teixidor va assenyalar que per a ells “el client és al centre de tot el que fem i, per això, busquem sempre l’excel·lència quan l’atenem”.

Olot Motor té una experiènci­a en el sector de l’automoció a la província de Girona de més de 30 anys. La capital de la Garrotxa va vendre el primer Nissan Patrol matriculat a Girona, matrícula GE0087S, fabricat, a més, a Barcelona. Actualment, el conserven a la instal·lació en perfectes condicions. Olot Motor és la concessió núm. 1 en eficiència de vendes i en quota de mercat a Espanya (en FY16 va aconseguir una quota de 11,2% vs. 10,3% en FY15), creixent al 18% en vendes i al 9% en quota de mercat. Altres xifres rellevants són que en FY16 Nissan va ser la marca més venuda a Olot i, a més, Qashqai és el turisme més venut.

Sobre Nissan a Espanya

Nissan té tres centres de producció a Espanya: Barcelona, Àvila i Cantàbria, on fabrica el turisme Nissan Pulsar, la furgoneta NV200 i la seva versió 100% elèctrica e-NV200, el nou pick-up Navara i el camió lleuger NT400/Cabstar. A més, Nissan Espanya té un centre d’R+D per a motors i desenvolup­ament de vehicles industrial­s lleugers, així com centres de recanvis i de distribuci­ó. La seu de vendes d’Espanya i Portugal es troba a Barcelona. En total, més de 5.000 persones treballen a Nissan a Espanya, i el 2016 es van produir 121.200 vehicles.

 ??  ??
 ??  ?? Marco Toro, conseller director general de Nissan Iberia, ha lliurat el trofeu que acredita Olot Motor com a guanyadora del premi.
Marco Toro, conseller director general de Nissan Iberia, ha lliurat el trofeu que acredita Olot Motor com a guanyadora del premi.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain