La Vanguardia (Català)

“Continuo tenint flor”

Zidane intenta desdramati­tzar la mala arrencada del Madrid

- CARLOS NOVO Madrid

Zinédine Zidane no sembla gaire conscient del que li està caient a sobre per la mala arrencada del Madrid a la Lliga, ja a set punts del Barcelona després de les primeres cinc jornades. L’entrenador del Madrid va comparèixe­r ahir com si res. Va intentar desdramati­tzar la situació, va desplegar el reguitzell d’excuses habituals, no va semblar que tingués pensat cap solució més enllà de “ja entrarà la pilota” i es va permetre brometes que en aquest moment l’afició no encaixa gaire bé, del tipus: “Ara soc malastruc? Jo crec que continuo tenint flor i m’estic gaudint al màxim del que faig”.

Per si li faltessin problemes, el Madrid va constatar ahir la pèrdua per a un mes d’un altre dels seus pilars, Marcelo, lesionat al tram final del partit contra el Betis. El brasiler pateix “un trencament fibril·lar de grau 2 a la part posterior del bíceps de la cama esquerra”, segons el comunicat mèdic, i s’estarà fora dels terrenys de joc un mínim de quatre setmanes. Es dona la circumstàn­cia que per al partit d’avui a Vitòria també està lesionat l’altre lateral esquerre de la plantilla, Theo Hernández, per la qual cosa Zidane haurà d’improvisar una solució. Segurament recorrerà a Nacho, que ja va jugar de lateral al Castella. Avui tampoc no hi serà Kroos, que ahir no es va entrenar per molèsties.

La sort per al Madrid és que el seu partit d’avui a Vitòria agafa l’Alabès en una situació crítica. Els vitorians han perdut els cinc partits disputats i acaben de destituir el seu entrenador, Luis Zubeldia. El seu substitut serà el veterà italià De Biasi.

Per més que se li va preguntar, Zidane continua sense trobar una explicació a la mala ratxa de resultats al Bernabeu. “No n’hi ha. Hem tingut ocasions, però no hem aconseguit marcar. No estic amoïnat i no penso gaire en el que ha passat. Amb aquests jugadors la pilota entrarà. I espero que sigui avui”.

Insensible a les crítiques, Zidane va assegurar que continuarà amb la seva mateixa política de rotacions: “No canviaré res. Crec molt en el que faig. I el que faig és amb consciènci­a. Em pregunten si això ho faig per jugadors que tenen una edat molt avançada, però és que no hi ha jugadors joves que puguin jugar 70 partits. Això no existeix. No només és físic, també és mental”.

Per Zidane, el títol no està perdut, ni de bon tros: “La Lliga acaba de començar. Pots tenir 10 o 15 punts menys i pots pujar i baixar, tothom tindrà mals moments. A més, hi ha molts equips que poden ser dalt, i no pas un o dos equips, com ens pensem sempre. Això és molt llarg. De moment nosaltres continuare­m amb la nostra feina”.

 ?? RODRIGO JIMENEZ / EFE ?? Zinédine Zidane durant l’entrenamen­t d’ahir del Reial Madrid a Valdebebas
RODRIGO JIMENEZ / EFE Zinédine Zidane durant l’entrenamen­t d’ahir del Reial Madrid a Valdebebas

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain