La Vanguardia (Català)

Neymar torna al podi

El brasiler, Messi i Cristiano Ronaldo, finalistes dels premis The Best

- JUAN BAUTISTA MARTÍNEZ Barcelona

S’havia quedat fora del podi al The Best de la FIFA del 2016, a la Pilota d’Or de France Football de l’any passat i també als últims premis que atorga la UEFA pel rendiment a la Champions. En aquests tres guardons, Cristiano, Messi i Griezmann havien estat els primers. En aquell aparador no hi havia Neymar des del 2015.

Un dels motius que va argumentar el brasiler en la seva recerca de nous reptes va ser que marxava del Barcelona per volar sol i intentar fer el cim del seu esport. De moment Neymar, després de protagonit­zar el fitxatge més car de la història del futbol i enrolar-se a les files del PSG, ha tornat al podi.

Ahir la FIFA va donar a conèixer a Londres els tres finalistes al premi The Best 2017. Entre aquests noms hi ha Neymar, juntament amb els que no fallen mai, Cristiano Ronaldo, guanyador de la passada edició i principal favorit, i el ara seu excompany Lionel Messi.

La gala en què s’anunciarà la identitat del guanyador tindrà lloc el pròxim 23 d’octubre al teatre Palladium de Londres, un escenari amb què la FIFA trenca la tradició de lliurar els premis a Zuric.

Els selecciona­dors nacionals, els capitans de les seleccions, un grapat de periodiste­s i un altre d’aficionats van ser els que van triar Cristiano, Messi i Neymar d’entre un grup de 24 futboliste­s escollits per un panel de llegendes de la FIFA.

Tenint en compte que el Madrid va conquerir la Lliga i la Champions, el futbolista amb més paperetes per aixecar el trofeu és Cristiano, que el 2016 ja va acaparar el The Best i la Pilota d’Or, després de la separació del vincle que unia la FIFA amb France Football a l’hora d’assignar el millor jugador de l’any. De la mateixa manera, el favorit al guardó de millor entrenador és Zinédine Zidane, finalista juntament amb Antonio Conte (que va guanyar la Premier League amb el Chelsea) i Massimilia­no Alegri (subcampió d’Europa i vencedor de la Sèrie A al capdavant del Juventus).

En el seu afany per començar una era diferent d’aquests premis, la FIFA ho canvia tot i ha estrenat un nou apartat dins dels guardons, el de millor porter de l’any. Els selecciona­ts són Buffon (Juventus), Navas (Reial Madrid) i Neuer (Bayern). Els porters solen ser els grans oblidats (només Lev Iaixin va portar a la seva vitrina la Pilota d’Or) d’aquest tipus de gales i la FIFA ha volgut corregir així aquest defecte històric.

Lionel Messi no serà l’únic representa­nt barcelonis­ta a una gala a què els jugadors blaugrana no van voler acudir la temporada passada. En la categoria femenina ha estat escollida com una de les tres finalistes la migcampist­a holandesa Lieke Martens, a la disciplina del Barça des d’aquest estiu. Martens ja va ser designada millor jugadora de l’Eurocopa i de les competicio­ns de la UEFA.

Cristiano Ronaldo. L’any passat va acaparar la Pilota d’Or i el The Best, i opta a fer el mateix aquesta vegada

Lionel Messi. Habitual dels podis dels grans premis des de ja fa una dècada

Neymar. Després del fitxatge pel PSG torna a un lloc entre els finalistes després de quedar-se’n fora el 2016 Els guardons es lliuraran el 23 d’octubre i la blaugrana Martens opta al premi femení

 ?? DAVID RAMOS / GETTY ??
DAVID RAMOS / GETTY
 ?? FRANCISCO SECO / AP ??
FRANCISCO SECO / AP
 ?? FRANCK FIFE / AFP ??
FRANCK FIFE / AFP

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain