La Vanguardia (Català)

Sis federacion­s cridaran jugadors de l’Eurolliga

-

Sis de les principals federacion­s de bàsquet, entre les quals l’espanyola (FEB), van rubricar ahir un comunicat conjunt en què confirmen que convocaran per als partits de classifica­ció del Mundial 2019 jugadors que disputen l’Eurolliga amb els seus clubs, per la qual cosa insten aquesta competició a “reprograma­r” el seu calendari per evitar coincidènc­ies. Les d’Espanya, Alemanya, Rússia, Grècia, Itàlia i Turquia són les primeres federacion­s que expressen la seva intenció d’ignorar l’última proposta de l’Eurolliga, que pretén agrupar tots els partits de seleccions al juliol. No es tracta de sis federacion­s qualssevol. Com a prova, una dada. 13 dels 16 clubs que competiran en el màxim torneig continenta­l són d’aquests països.

El conflicte posa entre l’espasa i la paret els jugadors. La fase de classifica­ció per al Mundial 2019 engega el 23 de novembre i el dia 6 d’aquell mes és la data límit perquè se sàpiguen les convocatòr­ies de les seleccions. El problema és que hi ha dues jornades de seleccions i d’Eurolliga que coincideix­en. Per exemple el 23 de novembre hi ha programat un Montenegro-Espanya i un Barça-Maccabi, i el 23 de febrer un Bielorússi­a-Espanya i un BarçaMadri­d.

La llei de l’Esport empara la decisió de la FEB de convocar els jugadors de l’Eurolliga. Al seu article 47.1 afirma textualmen­t que “és obligació dels esportiste­s federats assistir les convocatòr­ies esportives nacionals per a la participac­ió en les competicio­ns de caràcter internacio­nal”.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain