La Vanguardia (Català)

ACS estudia una opa sobre Abertis a través de Hochtief

L’acció de la concession­ària puja un 2%, fins al màxim històric

- EDUARDO MAGALLÓN

El grup constructo­r ACS va confirmar ahir a la CNMV que continua estudiant llançar una opa sobre Abertis que competiria amb la que ja ha posat en marxa la italiana Atlantia. El grup que presideix Florentino Pérez va afegir que analitza dur a terme l’opa competidor­a a través de la seva filial alemanya Hochtief, de la qual controla el 72% del capital. La comunicaci­ó oficial a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) es va produir ahir al tancament de mercat després que les accions d’Abertis rebotessin un 2% en una jornada en què l’Ibex es va mantenir pràcticame­nt pla (va pujar un 0,08%).

Ahir les accions d’Abertis van tancar a 17,37 euros, el màxim històric. Aquest preu supera en un 5,7% el valor que ofereix Atlantia –empresa controlada per la família Benetton– en la seva opa (16,50 euros). Per tant, el mercat anticipa una millora en el preu ja sigui perquè Atlantia augmenta el preu o perquè ACS llança la seva oferta òbviament a un import superior.

Els inversors preveuen que la CNMV aprovi el fullet de l’opa d’Atlantia el mes vinent. A partir d’aquell moment s’obriria el procés d’acceptació de l’oferta per part dels accioniste­s actuals. ACS pot presentar la seva contraofer­ta abans de l’aprovació del fullet de la companyia italiana o fins i tot els primers dies del procés d’acceptació. En els dos casos, la Comissió procediria a paralitzar el procés fins que analitzés i aprovés la nova opa.

En el comunicat d’ahir, ACS va assenyalar que la companyia compta amb assessors externs i que ha mantingut reunions “amb possibles inversors i amb entitats financeres”. La companyia fa diverses setmanes que treballa amb Lazard, Key Capital i JP Morgan perquè l’ajudin a estructura­r una oferta pel grup d’autopistes, del qual ja va ser accionista en el passat, informa Reuters.

En relació amb la participac­ió de la filial Hochtief, aquesta setmana la premsa alemanya va especular que el consell d’administra­ció de la firma germànica analitzari­a l’opa dimecres. Ahir ACS va assegurar que la contraopa “no ha estat sotmesa a la deliberaci­ó i acord del consell d’administra­ció”.

Les accions d’Abertis van assolir el seu màxim la mateixa setmana en què va transcendi­r l’entrada en el grup del fons The Children’s Investment (TCI) amb un 1,09% del capital, informa Europa Press.

Des de començamen­t d’any, la companyia que dirigeix Francisco Reynés acumula una revaloritz­ació del 28%. Si es comptabili­tza des que a mitjans d’abril Atlantia va avançar els seus plans de proposar una fusió amb el grup espanyol, l’increment de la cotització és del 13,6%.

Abertis, que està participad­a per Criteria Caixa en un 21,2%, ha invertit aquest any 2.800 milions d’euros, import que supera la previsió inicial per a tot l’any (d’uns 2.300 milions) i l’executada en tot el 2016 (uns 2.600 milions). La firma controla el 100% de la seva filial d’autopistes francesa i el 90,7% d’Hispasat.

LA CNMV podria autoritzar la primera opa d’Atlantia el mes d’octubre

 ??  ?? Enllaç a Figueres amb l’AP-7 que gestiona Abertis
Enllaç a Figueres amb l’AP-7 que gestiona Abertis

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain