La Vanguardia (Català)

La Casa por el Tejado inverteix sis milions a la Zona Franca

El grup muntarà en un solar una fàbrica per construir 600 habitatges

- PIERGIORGI­O M. SANDRI Barcelona

El nom ja ho diu (gairebé) tot. El negoci del grup La Casa por el Tejado consisteix a construir àtics nous sobre edificis antics. En l’argot arquitectò­nic, es tracta de desenvolup­ar projectes de sobreeleva­ció urbana. En paraules senzilles, l’empresa edifica habitatges mòbils que es col·loquen als terrats desocupats de les grans ciutats.

Les cases es fabriquen en una nau industrial i es transporte­n en mòduls fins a l’emplaçamen­t definitiu (la qual cosa pot implicar fins i tot tallar de forma provisiona­l la circulació de les carreteres). Amb aquest sistema, que genera estalvis i costos, el grup empresaria­l que ha fundat l’arquitecte barceloní Joan Artés facturarà aquest any uns 17 milions d’euros.

La Casa por el Tejado va fer ahir un pas més en el seu projecte d’expansió, perquè duplicarà la capacitat productiva. La companyia va firmar un acord amb el Consorci de la Zona Franca de Barcelona per a l’arrendamen­t d’un solar ubicat al polígon industrial del Consorci, on erigirà una fàbrica amb una superfície de més de 10.000 metres quadrats i amb una capacitat de producció anual de 60.000 metres quadrats d’edificació industrial­itzada, cosa que li permetria construir

L’empresa està especialit­zada en la construcci­ó d’àtics nous sobre edificis antics

l’equivalent de 600 habitatges.

Aquesta nau s’afegirà als centres de fabricació que el grup ja té a l’àrea metropolit­ana de Barcelona: Gavà, amb una capacitat de producció de 35.000 metres quadrats per any, i Cornellà de Llobregat, amb 20.000 metres quadrats per any.

La inversió prevista a la nova nau de la Zona Franca serà de sis milions d’euros i està previst que s’inauguri a finals del 2018, permetent la creació de 95 llocs de treball, entre directes i indirectes.

“L’objectiu –comenta Joan Artés, arquitecte, fundador i conseller delegat de La Casa por el Tejado– és disposar a començamen­ts del 2019 d’una capacitat productiva global anual de 115.000 metres quadrats, que correspond­ria aproximada­ment a uns 1.200 habitatges”.

La Casa por el Tejado ja ha construït 42 cases sobre els terrats d’edificis existents al barri de l’Eixample de Barcelona i té projectes també a Pamplona i a Madrid. L’edificació industrial­itzada cotitza a l’alça, i no només en els àtics. L’empresa, a més, planeja la construcci­ó d’una residència d’estudiants, així com l’ampliació d’un hotel i fins i tot un tanatori. De la terra al cel, i viceversa.

 ?? ARXIU ?? L’arquitecte Joan Artés, fundador i màxim executiu del grup La Casa por el Tejado
ARXIU L’arquitecte Joan Artés, fundador i màxim executiu del grup La Casa por el Tejado

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain