La Vanguardia (Català)

La reina d’Instagram canvia d’estratègia a la xarxa social

ÉS LA LÍDER ABSOLUTA DEL MÓN EN SEGUIDORS A INSTAGRAM. ARA, LA CANTANT HA DECIDIT COMENÇAR A FER NEGOCI AMB ELS SEUS 127 MILIONS DE FANS

- LORENA MONTÓN Barcelona

El pas de nena a dona que ha fet Selena Gómez en els últims dos anys no podria haver estat més encertat. A més dels èxits que aconseguei­x tant a nivell interpreta­tiu com musical, pot presumir de ser la persona més popular d’Instagram amb 127 milions de seguidors.

Selena Gómez va ser una estrella infantil de la factoria Disney, es va convertir en ídol adolescent a l’assolir la pubertat i ara, als seus 25 anys, ha canviat en un referent estilístic de màxima audiència en les xarxes socials. Grans marques com Coach, Pantene o Puma no han dubtat a associar els seus productes a la imatge de l’artista. Si Selena ho porta, l’èxit està assegurat.

Però la jove d’origen mexicà és molt més que un simple aparador amb potes. La seva carrera musical ha comptat amb èxits notables i les seves gires mundials han estat testimoni del talent de Selena, que s’encarrega personalme­nt del disseny del vestuari que llueix. En la seva faceta com a actriu, Gómez no ha brillat de la mateixa manera que com a cantant encara que la seva oportunita­t podria estar ben a punt després de convertir-se en la nova musa de Woody Allen. El director de Nova York compta amb ella per al pròxim film on compartirà cartell amb Elle Fanning, Timothée Chalamet i Jude Law.

Tot i això, i com sol passar amb molts joves que van créixer actuant a Disney Channel, Selena Gómez ha hagut d’afrontar nombrosos problemes associats a la popularita­t. En una entrevista recent, l’actriu i cantant relatava com va viure l’època que va protagonit­zar Els

mags de Waverly Place , la sèrie que la va portar a la fama, assegurant que se sentia “violada” cada vegada que un

desconegut li feia una fotografia.

Parella sentimenta­l de Justin Bieber des del 2010 fins al 2014, molts atribueixe­n la popularita­t de Selena Gómez a aquella relació. Milers de seguidors aposten per una reconcilia­ció, però el cor de l’artista està ocupat per Abel Tesfaye, cantant de The Weeknd, que ha estat l’aire fresc que la jove necessitav­a. I és que els últims mesos en la vida de la famosa cantant han estat de tot menys fàcils.

L’agost del 2016, Selena Gomez cancel·lava la seva gira mundial per retirar-se dels escenaris de manera temporal. Un quadre d’estrès, esgotament i atacs de pànic derivats del lupus que pateix obligaven l’artista a desaparèix­er. Després de 90 dies sense donar senyals de vida, la reaparició de Selena Gómez a les xarxes socials va ser el tret de sortida del que estava per venir. Perquè contràriam­ent al que passaria amb qualsevol altra persona, la popularita­t de la jove a internet va sortir reforçada després d’aquella aturada. “El cas de Selena és excepciona­l”, afirma Sergio Contreras, expert en Instagram, que

Després de 90 dies sense donar senyals de vida, Gómez torna a Instagram amb un estil més comercial La cantant participar­à en la nova pel·lícula de Woody Allen amb Elle Fanning, Timothée Chalamet i Jude Law

lloa l’estratègia de comunicaci­ó que Gómez segueix en els seus perfils socials. “Hi ha un canvi de tàctica arran de la publicació de la foto on apareix bevent CocaCola. Fins al moment s’havia limitat a compartir fotografie­s de la seva carrera musical combinades amb algunes de caràcter personal”, explica Contreras, que assegura que la jove “ha après a explotar les vies de negoci que li proporcion­en les marques i ha fet que el seu perfil d’Instagram es torni més comercial”.

Selena Gómez posteja fotos amb periodicit­at però, contràriam­ent al que feia en el passat, la majoria són de caràcter profession­al. Les imatges personals són cada vegada més escasses i obeeixen, tal com explica Contreras, “a la necessitat que té de compartir amb la seva comunitat com se sent”. No s’ha d’oblidar que Selena Gómez va confessar haver estat tractada de la seva addicció a Instagram, un problema que va derivar en una crisi d’autoestima i que li va fer replanteja­r-se els límits entre el seu jo virtual i la seva vida real. Tot i això, és conscient del poder de la xarxa social i de com li permet connectar amb el seu públic. És per això que va decidir utilitzar-la com a plataforma per compartir un dels moments més durs de la seva vida: el trasplanta­ment de ronyó, donat per una amiga, a què s’ha sotmès a causa de la malaltia autoimmune que pateix. La reina d’Instagram també és humana.

 ??  ?? SELENA GÓMEZ (127 milions de fans). fi a ra e aa i s por n s
SELENA GÓMEZ (127 milions de fans). fi a ra e aa i s por n s
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Una de les fotos més polèmiques perquè la van acusar de publicitat encoberta
Una de les fotos més polèmiques perquè la van acusar de publicitat encoberta
 ??  ?? Selena posant per a un retrat per a la versió americana de Vogue en un número on també va ser portada
Selena posant per a un retrat per a la versió americana de Vogue en un número on també va ser portada

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain