La Vanguardia (Català)

La moda creixent de la cuina sobre rodes

-

Amenjar, al carrer. No us ho prengueu malament. Aquesta expressió no és, ni de bon tros, una mostra de descortesi­a o, com es deia abans, engegar a dida algú a qui no es té ganes de veure o parlar.

Tampoc no ha de sonar a extravagàn­cia en aquesta ciutat. Puges al metro i el viatger del costat es pot menjar un pollastre al curri, que no només perfuma el vagó amb l’aroma de les espècies, sinó que empastifa de greix les barres per agafar-se o deixa un rastre oliós al seient. Si veus un seient buit, en un comboi ple de sardines humanes, pensa que alguna cosa passa.

A menjar, al carrer sona fins i tot com una expressió de moda transversa­l a Nova York, un fenomen que es dona a molts barris, als cinc districtes.

R., que ja ha aparegut en alguna trilogia, va rebre un missatge d’una amiga que la convocava per dinar. Un restaurant? No, gràcies.

“Hi ha unes parades de menjar a Broadway amb la Sisena Avinguda que són fantàstiqu­es”.

Allà que es van citar les dues dones de classe mitjana acomodada, amb estudis universita­ris i càrrecs en les seves empreses. En concret, van exercir de clientes d’un food truck , un carretó o camió de cuina xinesa on la principal especialit­at són els dumplings.

“Els millennial­s ens han descobert”, diu Carlos Dacosta, amo del restaurant amb rodes Los Viajeros. Carlos és un dels que ha viatjat a Governors Island.

 ?? FRANCESC PEIRÓN ?? trilogia de nova york
FRANCESC PEIRÓN trilogia de nova york

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain