La Vanguardia (Català)

‘VIATGE’ A GOVERNORS ISLAND

-

Entre altres rutes, a Governors Island s’arriba en un ferri des del Baix Manhattan, vuit minuts escassos, i unes vistes extraordin­àries de la badia, de l’skyline, l’estàtua de la Llibertat i Nova Jersey.

L’illa ha anat canviant de mans: nadius americans, holandesos, anglesos, l’exèrcit dels Estats Units i, des del 2003, l’estat de Nova York. Compte amb el fort Jay i el castell de Williams.

La seva fisonomia va tenir una important transforma­ció el 1909, any en què es va començar a dipositar en el seu perímetre la runa de la perforació de l’avinguda Lexington, de la veïna Manhattan, per a la construcci­ó del metro. Va guanyar 41,6 hectàrees, xifra important en el total de 69,6.

En aquest enclavamen­t, on el sortint president Reagan, l’electe Bush (pare) i el soviètic Mikhaïl Gorbatxov es van reunir el 1988, aquí mateix es va desenvolup­ar dissabte (avui fa una setmana) la competició dels Vendy Awards, els premis als carretons de menjar de carrer que els comensals han considerat els millors d’aquesta temporada.

Carlos Dacosta, bomber al Bronx i cuiner en cap de Los Viajeros, amb la seva nòvia Caitlyn Napolitano, ha estat selecciona­t en una nova categoria, Bad homes (i dones), creada per homenatjar els hispans que es dediquen a aquesta feina sota l’amenaça de Trump.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain