La Vanguardia (Català)

Woody Allen diu que l’entristeix­en les denúncies a Weinstein

-

El cas dels abusos a dones del productor Harvey Weinstein no para. Després de ser expulsat per l’Acadèmia de Hollywood, que ha volgut enviar el missatge que “l’era de la ignorància deliberada i la complicita­t vergonyant” amb els delictes sexuals s’ha acabat, la policia de Londres va confirmar que investiga fins a cinc denúncies contra Weinstein, entre les quals les de l’actriu Lysette Anthony, que diu que va ser agredida per ell, i la d’una altra dona que diu que la va violar.

Per la seva banda, el cineasta Woody Allen ha dit que sent “tristesa” per “tots els implicats” en les acusacions d’agressió sexual sorgides els últims dies contra Weinstein, en declaracio­ns recollides ahir per la BBC.

“Tot l’afer Weinstein és molt trist, per a tots els implicats”, va declarar el director. “És tràgic per a les pobres dones que es van veure afectades, i trist per a en Harvey, amb uns vida tan arruïnada... No hi ha guanyadors, simplement és molt, molt trist i tràgic per a aquestes pobres dones que van haver de passar per això”, va afegir.

Allen va ser acusat d’abusos sexuals per la seva filla adoptiva, Dylan Farrow, i un germà d’aquesta, Ronan Farrow, va avalar l’any passat la seva versió. Ronan va escriure l’article de The New Yorker en què diverses actrius van denunciar l’assetjamen­t de Weinstein.

Allen va afirmar que no li van arribar mai denúncies contra Weinstein, malgrat que va treballar amb ell en diversos films: “No em va venir mai ningú ni em van explicar històries de terror de manera veritablem­ent seriosa.. Ni ho haurien fet, perquè a tu no t’interessa. El que t’interessa és fer la teva pel·lícula”.

Allen reconeix que se senten rumors “a tota hora”, i apunta que alguns “resulten ser veritat i d’altres –molts– són només històries sobre tal actriu o tal actor”. El cineasta va dir que espera que les revelacion­s contra Harvey Weinstein serveixin per aconseguir “alguna millora”, però va afegir: “El que no vols és que això condueixi a un ambient de caça de bruixes, un ambient Salem [ciutat dels Estats Units on es perseguia les bruixes], on cada paio en una oficina que li faci l’ullet a una dona de sobte hagi de trucar al seu advocat per defensar-se. Això tampoc no estaria bé... Però per descomptat esperes que una cosa així es pugui transforma­r en beneficios­a per a la gent, en lloc de ser només una situació trista o tràgica”. / Efe

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain