La Vanguardia (Català)

“Amb rivals tancats, costa”

Ernesto Valverde reconeix que al Barça li van faltar encert i ordre per tancar el pas

- CARLES RUIPÉREZ Atenes. Enviat especial

Ernesto Valverde va tenir un vespre de records. Li van dedicar una pancarta a la grada: “Gràcies per tot, Ernesto”, escrita en castellà. Li van donar una corona d’olivera daurada. L’hi va lliurar el president, Marinakis. Li van dedicar una cançó: Seven Nation Army, de The White Stripes.

Tot això va passar abans del partit. I allà va quedar tot.

“A l’Olympiacos han estat sempre molt generosos i pacients amb mi. Ha estat un moment emocionant, la veritat”, va dir el tècnic blaugrana.

Després ja no hi va haver més regals. De manera que Valverde va abandonar l’estadi amb un sol punt, la primera concessió dels blaugrana en aquesta Champions.

“Què ha faltat?”, li van preguntar a la zona mixta.

“Futbol. I ordre. Hem intentat arribar a la porteria amb claredat. Ells han fet una gran feina defensiva. Intentaven trobar-nos a la contra, avalats pel seu públic, sortir de la seva àrea”.

I totes aquestes circumstàn­cies li van complicar la vida. “Hem tingut ocasions per guanyar. No hem estat encertats en alguns moments. El problema que aquest tipus de rivals se’t posi molt enrere –va continuar Valverde– és que fa que nosaltres anem empenyent a poc a poc. Depens molt de la posició del rival, de com es col·loca. Es posaven tots molt endarrere, ens costava de trobar una línia de passada, i ens preníem l’espai. El que acaba passant és que, per inèrcia, s’acumulen els jugadors, els teus i els seus, en un espai molt petit. I això és el més difícil del futbol, obrir defenses que estan tan tancades”.

“No hem aconseguit la classifica­ció matemàtica. No ha pogut ser. No estem contents del tot, però sí satisfets. Ens falta un únic punt el pròxim dia per ser primers del grup. I intentarem aconseguir-lo”, va concloure.

Sergio Busquets va compartir el punt de vista de l’entrenador blaugrana.

“Ens ha faltat encert, que al cap i a la fi és el que compta en el futbol –va dir el migcampist­a–. Ho hem intentat. Hi ha hagut ocasions, córners, faltes, arribades... De cent partits com aquest en guanyaríem 95; però ens ha tocat precisamen­t aquest”, va afegir, abans d’explicar la falta d’encert per la traça defensiva dels grecs: “S’han plantat a la seva àrea, s’han posicionat. I així era molt difícil avançar. Tot i així, continuem en una posició privilegia­da. Hem de ser positius”.

“L’equip ha tingut la pilota i el control del partit –va continuar Guillermo Amor, el director de relacions institucio­nals del Barça–: ha jugat per guanyar. I al final ha sortit un punt, que no està malament. És la Champions, una de les més importants del món. Qualsevol equip et pot guanyar. És cert que normalment som favorits en qualsevol terreny de joc, però a aquest nivell qualsevol rival et pot sorprendre”, va dir.

 ?? PETROS GIANNAKOUR­IS / AP ?? Messi perd l’equilibri després d’una acció de Romao al partit d’Atenes
PETROS GIANNAKOUR­IS / AP Messi perd l’equilibri després d’una acció de Romao al partit d’Atenes

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain