La Vanguardia (Català)

Adriana Ugarte estrena drama nadalenc després de rodar amb Depardieu

- F. GARCÍA Madrid

Adriana Ugarte és la parella espanyola d’un més que maduro pare i avi de família a El sistema solar, drama sobre una tremebunda reunió familiar per Nadal. La pel·lícula, coproducci­ó hispanoper­uana rodada a Lima, s’estrenar-se –avui– quan la coprotagon­ista de Julieta i actriu principal de la sèrie El tiempo entre costuras acaba d’acabar el rodatge a París, amb Gerard Depardieu, de la comèdia francesa Une autre femme que la mienne: una altra història en la qual ella fa de jove parella espanyola d’un home gran.

A El sistema solar, dirigida per Bacha Caravedo i Daniel Higashionn­a, Ugarte subratlla la importànci­a de la família a través de falta que en té, com a òrfena que és. La Inés, el seu personatge, és doncs l’ésser estrany, espectador i convidat de pedra d’una aparatosa baralla entre pare i fills que una vegada i una altra sembla a punt de desembocar en tragèdia. “Són els desequilib­ris i friccions que hi ha en totes les famílies”, diu la intèrpret. I relativitz­a encara més: “Beneïdes friccions, perquè si n’hi ha és al cap i a la fi perquè hi ha els lli- gams i perviu la família”. Els directors coincideix­en i, encara que els personatge­s s’intercanvi­ïn tota mena de retrets i barbaritat­s, ells afirmen que “l’amor és al darrere” de tot el que es diuen.

De la seva estada a Lima, Ugarte subratlla l’“ànima profunda” dels peruans i la sensació que, en comparació amb la seva manera d’estar en el món, els eu-

L’actriu comença a rodar un altre film al gener, aquesta vegada a les ordres del català Oriol Paulo

ropeus “estem perdent la connexió amb la terra i amb el que som”. Ho nota, afirma, “en la velocitat a què anem” i en la manera com “se’ns en van les forces pensant en clau de passat i de futur, però sense parar esment en l’aquí i l’ara”.

L’actriu madrilenya començarà el gener amb un nou projecte, aquesta vegada a les ordres del barceloní Oriol Paulo: el thriller Mirage, que es filmarà en anglès.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain