La Vanguardia (Català)

La gota xinesa

-

Existeixen consignes repetides fins a la sacietat en aquesta sagrada unidad de España que són com la gota xinesa de l’unionisme: Que no es trenqui Espanya és una d’elles. Siguem assenyats, una independèn­cia de Catalunya tampoc no seria com si a Espanya li fos amputat un braç del cos, una altra de les gotes xineses. El mateix passa amb aquesta altra afirmació: es trencaran els llaços d’amistat i familiars.

En el cas d’una Catalunya independen­t, aquest cos amputat (amputat en tot cas econòmicam­ent) es podria regenerar per si sol; en cas contrari denotaria una falta d’autoestima considerab­le ja que si tan “grande es España”, i certament ho és, podrà si s’hi obstina restituir aquest braç (econòmic) amb el treball, la innovació i la creativita­t que li són propis.

Quant a la fractura d’aquests llaços d’amistat i familiars, que no pateixin, continuara­n existint ja que l’amistat i la família van més enllà de qualsevol pensament ideològic sempre que es mantingui amb respecte mutu. No en fem un gra massa: si Catalunya s’independit­za d’Espanya simplement s’administra­rà pel seu compte, a la seva manera progressis­ta, però això no necessà- riament ha de trencar Espanya en el sentit èpic amb què ens pretenen acovardir i confondre.

GUILLERMO MARTÍ

Sant Pol de Mar

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain