La Vanguardia (Català)

Rescatats en set pasteres un total de 251 immigrants

- Agències

Efectius de Salvament Marítim i de la Guàrdia Civil van rescatar ahir un total de 251 immigrants quan intentaven arribar a les costes espanyoles a bord de set pasteres en aigües de l’estret de Gibraltar. Les primeres intervenci­ons van permetre el rescat de 167 immigrants que viatjaven en quatre pasteres, dels quals 154 anaven en dues embarcacio­ns, i han estat traslladat­s a Puerto América, a Cadis.

Sis immigrants més creuaven l’estret de Gibraltar en una pastera localitzad­a al sud-oest de Tarifa i set navegaven en una altra embarcació a prop de Barbate. Entre els 154 immigrants d’origen magribí que viatjaven a les dues primeres pasteres intercepta­des n’hi havia 27 de menors, uns dels quals ha estat traslladat a l’hospital Puerta del Mar de Cadis per ser atès per l’amputació d’un dit d’una mà.

Les embarcacio­ns van ser localitzad­es a Chiclana de la Frontera i, segons la Creu Roja, l’avís es va donar a les dues de la matinada, la qual cosa va portar a activar un dispositiu especial amb un punt d’assistènci­a mèdica avançat i dues ambulàncie­s a les instal·lacions nàutiques de Puerto América, depenent de l’Autoritat Portuària de la badia de Cadis.

A bord de la primera pastera hi viatjaven 81 immigrants, tretze dels quals menors i una dona, mentre que en la segona ho feien 73 persones, amb catorze menors i dues dones. El dispositiu d’emergèncie­s es va desactivar a trenc d’alba, una vegada atesos tots els immigrants, per a qui s’han iniciat els tràmits de repatriaci­ó o d’atenció, en el cas dels menors no acompanyat­s. Al final del matí es van produir les intervenci­ons restants, que van permetre rescatar 84 immigrants que viatjaven en tres pasteres.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain