La Vanguardia (Català)

Weinstein va violar l’actriu Paz de la Huerta

Segons la intèrpret, la va agredir dues vegades el 2010

- LOS ANGELES Redacció i agències

La policia de Nova York investiga una altra denúncia contra el productor de cinema Harvey Weinstein, que desenes de dones han acusat d’haver-les assetjat o d’haver-ne abusat. I, en concret, 15 asseguren que les va violar. L’última denúncia l’ha fet l’actriu dels Estats Units de pare espanyol Paz de la Huerta, de 33 anys, que afirma que Weinstein la va violar dues vegades el 2010.

De la Huerta, coneguda per haver participat en la sèrie Boardwalk Empire, va explicar a Vanity Fair que l’octubre del 2010 va coincidir amb Weinstein en una festa i que el productor es va oferir a portar-la a casa, ja que tots dos vivien al mateix barri de Nova York. Segons el seu relat, ell va insistir que prenguessi­n alguna cosa i van acabar a l’apartament de l’actriu, on la va forçar a tenir relacions sexuals.

El 23 de desembre del mateix any, Weinstein la va violar per segona vegada. Segons va explicar l’actriu, una nit, tornat a casa, se’l va trobar de manera inesperada al vestíbul del seu edifici. “Parlem al teu apartament”, li va dir. Allà la va agredir sexualment. De la Huerta va explicar que havia begut i que no estava en condicions de mantenir relacions sexuals consentide­s. “Estava terroritza­da”, va dir.

Weinstein ha negat totes les acusacions, i assegura que les relacions van ser consentide­s. Segons el seu portaveu, el productor ha començat una teràpia i confia que podrà tenir una segona oportunita­t. Segons el recompte publicat a Twitter per una de les seves víctimes, l’actriu italiana Asia Argento, 94 dones l’han denunciat.

Les múltiples acusacions contra el productor han animat altres víctimes d’abusos sexuals a denunciar actors com Dustin Hoffman i Kevin Spacey per incidents similars. En el cas de Spacey, diversos homes l’han acusat d’assetjamen­t. I, segons han descrit almenys vuit persones que van treballar a House of cards, Spacey va convertir en “tòxic” l’ambient del rodatge, en què es va comportar com un “depredador” pels seus continus abusos i assetjamen­ts sexuals contra membres masculins de l’equip. Un ajudant de producció ha denunciat que va ser objecte de tocaments sexuals no consentits mentre anava al mateix cotxe que Spacey per portar-lo al rodatge. “Em va deixar en estat de xoc; és un home molt poderós a la sèrie, i jo soc l’últim en la cadena alimentàri­a”, va detallar. L’assetjamen­t va continuar quan l’assistent el va ajudar a portar les coses al camerino, on Spacey el va arraconar sense deixar-lo sortir. “Li vaig dir que em sentia incòmode”, va dir la víctima.

Nous testimonis acusen Spacey de ser un “depredador” en el rodatge de ‘House of cards’

 ?? LOIC VENANCE / AFP ?? De la Huerta en la promoció de la pel·lícula
Enter the void,
el 2009
LOIC VENANCE / AFP De la Huerta en la promoció de la pel·lícula Enter the void, el 2009

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain