La Vanguardia (Català)

Molí de marees

A l’Aponiente Ángel León fa una poètica cuina marinera

-

Agel León és un xef popular, conegut pel gran públic i reconegut per crítics i guies. Ben poques veles li quedaven per hissar a aquest entranyabl­e personatge: programes de televisió, un restaurant amb dues estrelles Michelin, un públic seguidor a tot el món i projectes secundaris que complement­en la seva acció comercial.

El trasllat a una nova ubicació i la seva ambiciosa proposta projectual estan sorprenent propis i estranys. El molí de marees, nom de la vella construcci­ó on es molia blat gràcies a l’energia generada per les marees, representa un oasi de bon gust i enginy creatiu.

Als dos costats de l’accés hi trobem sengles pavellons de vidre on el personal i part dels membres de la cuina es presenten i reben els clients. Asseguts còmodament degustem com a aperitiu una primera part del menú. Un començamen­t singular que assenyala les seves altíssimes intencions: allà vam provar les sardines rostides, els embotits de marisc, la transparen­t truiteta de gambetes i la kokotxa en salsa verda, entre d’altres. Un homenatge a la cuina marinera més tradiciona­l, feta amb poesia i sensibilit­at.

Ja a l’interior del molí, i després de passar per la visió lateral de la impression­ant cuina vidrada, el menú s’instal·la en un in crescendo simfònic d’indubtable elegància, finesa i internacio­nalitat. L’Ángel s’ha moderat. La seva cuina continua buscant les arrels marines, però cada vegada amb més equilibri. S’escora cap al salí, però sense vertígens innecessar­is. Traça la seva nova travessia amb la mateixa emoció que abans, però amb menys riscos. Un passeig pel mar a bord de nou esplèndids plats, cap per sobre o per sota dels altres. Cromàtics, emocionals, impecablem­ent cuinats, fregant la perfecció.

Una singladura així seria impossible sense una tripulació de luxe, entregada i simpàtica com poques. I tampoc sense un celler de vins de Jerez modèlic.

Ángel León navega feliç tot solcant les aigües en la seva nova travessia: l’emotiva i suggeridor­a faula d’un gadità que li xiuxiueja al mar.

 ?? APONIENTE ?? El cuiner Ángel León a la cuina vidrada del seu restaurant a El Puerto de Santa María
APONIENTE El cuiner Ángel León a la cuina vidrada del seu restaurant a El Puerto de Santa María

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain