La Vanguardia (Català)

Un documental de #0 s’endinsa a l’interior de la piràmide de Kheops

La producció narra les tasques de l’equip de científics Scan Pyramids

- BARCELONA Redacció

L’equip internacio­nal de científics Scan Pyramids ha descobert, gràcies a la tomografia amb muons, un gran buit a l’interior de la piràmide de Kheops, a Gizeh (Egipte). Es tracta del primer gran descobrime­nt en aquesta piràmide des de fa més de 1.000 anys. El resultat, en forma de documental que portarà per títol La pirámide de Kheops al descubiert­o, es podrà veure a Espanya ben aviat al canal #0 de Movistar+.

Les piràmides d’Egipte continuen fascinant la humanitat segle rere segle i preguntes com d’on venen les llegendes que parlen de cambres secretes amagades a l’interior de l’única de les Set Meravelles del Món Antic que encara hi ha dreta o si es descobrirà algun dia alguna estança que guardi el tresor del faraó, encara continuen vigents. El fet que un misteri tingui 4.500 anys no vol dir que no pugui ser resolt, que molt bé podria ser el lema dels membres de la missió científica Scan Pyramids, la primera que ha estat autoritzad­a en trenta anys a explorar les piràmides d’Egipte.

Durant més de dos anys

i amb l’ajuda de tecnologie­s no invasives els integrants de la missió han observat la Gran Piràmide de Kheops. El fruit d’aquesta feina, que els ha servit per detectar cavitats desconegud­es al monument, es podrà veure en aquest documental que narrarà les peripècies i l’èxit d’aquesta excepciona­l aventura científica i històrica.

Aquest equip de científics egipcis, francesos, japonesos i canadencs, físics de partícules, experts en innovació i en tecnologia 3D i enginyers d’infrarojos tèrmics es van valer de càmeres d’infrarojos, escàners 3D o detectors de partícules còsmiques per descobrir noves dades fins ara desconegud­es de la piràmide, uns descobrime­nts que acaben de ser publicats a la revista Nature.

 ?? MOVISTAR+ ?? El documental reescriu el que es coneixia fins ara d’aquesta piràmide
MOVISTAR+ El documental reescriu el que es coneixia fins ara d’aquesta piràmide

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain