La Vanguardia (Català)

Sant i senya

El Barça recupera Iniesta per al partit 600 de Messi com a blaugrana

- CARLES RUIPÉREZ

Al Barcelona li va faltar joc i gol, estil i contundènc­ia a Atenes però pot estar tranquil perquè és un privilegia­t. No només perquè va líder destacat a la Lliga amb 8 punts sobre el Madrid, sinó perquè té Leo Messi d’enhorabona i Andrés Iniesta torna contra el Sevilla. Un sempre hi és i gairebé sempre en ratxa, l’altre torna quan se’l necessita. Amb els dos capitans el Barça és més lliure just en la nit que hi ha un dels primers partits grans al Camp Nou aquesta temporada, amb un rival de Champions, abans d’una aturada de seleccions, amb el deu de celebració i Iniesta recuperat.

Les efemèrides són plats del gust de Leo Messi, que no sol fallar en les cites assenyalad­es, siguin finals, dies en què pot batre rècords o compleix aniversari­s, com 600 partits de blaugrana. No hi ha res millor per revitalitz­ar l’equip que el deu olori un homenatge. “Sis-cents? Em semblen una barbaritat. En un mateix club, amb la importànci­a que té per al club, els gols que ha fet i amb les assistènci­es que ha donat. És una fita extraordin­ària com tot el que fa en Leo, no només pels 600, que em semblen molts, sinó per com han estat aquests 600”, va dir sorprès Ernesto Valverde.

En el partit, l’argentí busca una altra xifra rodona: les tres desenes. Si bat Sergio Rico, el Sevilla serà el primer equip en rebre 30 gols de Messi. Per alguna cosa l’equip sevillà és la seva víctima favorita, amb dues dianes més que a l’Atlètic i cinc que al Madrid. Així que a ningú no l’hauria d’estranyar que els sevilliste­s no guanyin al Camp Nou des del 2002, dos anys abans que l’argentí debutés.

Quan el Barcelona no passa pel millor moment, la saviesa d’Iniesta, des de la final de París el 2006, l’agafa de la mà per portar-lo al camí correcte. Per això, després de les visites a San Mamés i el Pireu, dues de les antigues cases de Valverde, on les emocions prèvies li van restar brillantor a l’equip a la gespa, a Iniesta, per la seva clarividèn­cia, se l’espera amb els braços oberts. “És un jugador tan extraordin­ari que quan hi és i quan no hi és al camp sempre ho notes. Si no hi és has de substituir-lo, tant des del punt de vista tàctic com individual. La seva absència sempre es nota. Sobretot perquè Andrés ha estat jugant d’una manera brillant aquest any”, va reconèixer el tècnic sobre el manxec.

La seva fiabilitat és bàsica en partits amb una pressió tan enganxosa com la dels equips de Berizzo. “És un entrenador que no té por. Intentarà jugar al nostre camp, obstaculit­zar la nostra sortida i ens complicarà el domini del partit”, va avisar el tècnic blaugrana. I és que el Toto va ser l’únic que va derrotar tres vegades el Barça de Luis Enrique.

El de Fuentealbi­lla va rebre l’alta mèdica de la sobrecàrre­ga muscular a la cuixa esquerra a la tarda, després de completar l’entrenamen­t. Però al matí, Julen Lopetegui ja l’havia convocat per jugar dos d’amistosos amb Espanya. “Si no està en condicions de jugar amb el seu club caldrà fer un comunicat mèdic”, va apuntar Valverde per deixar clar que no es repetiria el cas de Luis Suárez amb l’Uruguai.

De fet, el charrúa sembla que encara arrossega un quist al genoll d’aquella lesió que no es va curar bé. Encara que Valverde insisteix que no el preocupa la seva falta de gol. “L’encert depèn que la pilota vagi 10 centímetre­s a la dreta o 10 a

l’esquerra. És qüestió de perseveran­ça i si alguna cosa és en Luis és agressiu. Jo he estat davanter i quan no entra la pilota has d’insistir i no tinc la sensació que en Luis s’hagi de rendir”, va afirmar.

Potser per això, Valverde ara no vol presses amb la recuperaci­ó d’Ousmane Dembélé. “Quan els jugadors es troben bé sempre volen anar més ràpid. Però nosaltres no pensem a tenir-lo a disposició abans de Nadal”, va apuntar. Previngut com és, l’entrenador no vol pensar en la distància amb el Madrid. “Objectivam­ent això acaba de començar. En mig del partit no podem mirar el marcador tota l’estona perquè sinó no jugues. Cal mirar-lo només en els últims minuts del partit. Llavors sí que penses que això ja no se m’escapa. Amb tot el que queda per davant és un absurd mirar al Madrid o al València, i fer salt d’alegria perquè vas primer”, va dir centrant-se en guanyar el primer partit gran a l’Estadi.

El Sevilla podria ser el primer equip que rep 30 gols de Messi; a l’argentí n’hi falta un

 ?? ÀLEX GARCIA ?? El capità Andrés Iniesta, amb moltes ganes de pilota després de perdre’s dos partits, va a buscar-ne una durant l’entrenamen­t d’ahir
ÀLEX GARCIA El capità Andrés Iniesta, amb moltes ganes de pilota després de perdre’s dos partits, va a buscar-ne una durant l’entrenamen­t d’ahir

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain