La Vanguardia (Català)

L’Imserso no ha cobert les places de viatges a Catalunya

- Redacció

L’Imserso (Institut de Gent Gran i Serveis Socials) no ha cobert encara les places correspone­nts a Catalunya per a l’any vinent, segons assegura el president de la Confederac­ió Espanyola d’Agències de Viatges (CEAV), Rafael Gallego.

Segons explicava ahir a El Confidenci­al, “encara queden places lliures, quan el normal és que s’esgoti tot en deu dies. És la primera vegada en la història que succeeix una cosa així”.

Segons Gallego, present en un congrés sobre turisme que se celebra aquests dies a València, la causa són les anul·lacions de les reserves efectuades pels pensionist­es que gaudeixen d’aquest servei. Des de l’organisme de l’administra­ció no s’ofereixen dades ni sobre les reserves existents ni sobre les cancel·lacions rebudes, si bé un empleat hauria admès al mitjà abans esmentat l’existència d’unes 17.000 anul·lacions.

L’explicació d’aquesta situació respon al conflicte polític obert a Catalunya, que hauria portat un bon nombre de jubilats a replanteja­r-se els seus plans per a les vacances. Les destinacio­ns més freqüentad­es per a aquest turisme són Salou, Tossa de Mar, Calella o Lloret de Mar, especialit­zats en aquest tipus de viatges.

El turisme pot ser un dels sectors més afectats per l’actual crisi política a Catalunya, en especial el turisme interior, procedent de la resta d’Espanya. Fins ara les dades oficials no reflecteix­en aquesta caiguda. Tampoc les dades de passatgers de l’aeroport del Prat no reflecteix­en cap descens, si bé en aquesta infraestru­ctura té un especial pes la procedènci­a internacio­nal dels turistes.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain