La Vanguardia (Català)

El 40% del Parc Científic de la Universita­t de Girona surt a la venda

- Girona

El 40% del Parc Científic i Tecnològic de la Universita­t de Girona (UdG) va sortir ahir a la venda per recuperar la seva viabilitat. El jutjat mercantil número 1 de Girona ja ha iniciat el procés de liquidació i ahir va donar a conèixer les condicions per optar a la compra dels edificis i el calendari. El 60% restant, per contra, ja és propietat de la universita­t, segons el centre.

El document judicial s’emmarca en el procés de liquidació del complex després de declarar-se en concurs de creditors, a causa d’un deute de 42 milions. Actualment, el parc, que no ha cessat la seva activitat, genera uns 900.000 euros anuals de beneficis.

Segons l’edicte, es preveuen quatre fases: la primera és la venda directa del complex per un import de 22,8 milions d’euros, i si la venda no prosperés, es proposa de dividir els diferents edificis en tres lots. La tercera fase consisteix en la venda d’unitats i la quarta seria una reversió dels drets de superfície per a la universita­t.

En el cas que es vagin superant les fases de liquidació sense trobar cap comprador, el Parc passaria a ser propietat de la UdG, que hauria de fer-se càrrec d’una hipoteca d’uns 600.000 euros anuals durant uns 20 anys.

“El més important és que el Parc en cap cas no passarà a ser un espai diferent del que ha estat fins ara”, va recordar ahir el rector de la UdG, Sergi Bonet.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain