La Vanguardia (Català)

Un 60% rebutgen l’actuació judicial contra Puigdemont

Més del 30% dels catalans avalen les decisions de la justícia

- Redacció

La bel·ligerant actuació judicial contra el cessat president Puigdemont i el seu govern, i que ara per ara ha acabat amb l’empresonam­ent del vicepresid­ent Junqueras i de set consellers, suscita el rebuig de gairebé el 60% dels consultats per GAD3 després de l’ingrés a presó dels vuit càrrecs públics. Si fins dijous passat el suport a l’actuació judicial contra Puigdemont fregava el 40% i el rebuig se situava en el 53%, les detencions dels exmembres del Govern van incrementa­r en fins a sis punts les posicions de rebuig, d’acord amb els resultats de les entreviste­s fetes a partir d’aquest moment. Tot i així, un significat­iu 35% dels consultats creuen totalment justificad­a l’acció de la justícia contra Puigdemont, mentre que un 33% fins i tot avalen les imputacion­s de rebel·lió.

Naturalmen­t, entre els electors dels partits sobiranist­es el rebuig a l’actuació judicial contra el president supera el 90%. En canvi, entre els votants de Cs la correlació s’inverteix, i el 91% donen suport a l’acció de la justícia, xifra que baixa al 84% entre l’electorat del PP i al 67% entre els seguidors del PSC. De fet, només un 25% dels votants socialiste­s discrepen de l’acció judicial contra el Govern cessat, una dada que s’inverteix entre els votants de CatComú, que presenten un índex de rebuig a l’actuació judicial d’un 67%.

Les posicions amb prou feines varien davant la imputació d’un delicte de rebel·lió al Govern de la Generalita­t. Aquí el rebuig s’acosta també al 60% dels consultats, mentre que els suports amb prou feines superen el 33%. La intenció de vot torna a marcar les posicions, que són molt similars a les que es registren pel que fa a l’actuació judicial contra Puigdemont. En el cas de l’acusació pel delicte

La repulsa a l’acció de la justícia va pujar sis punts després dels ingressos a presó

Prop del 70% creuen que els empresonam­ents milloraran el suport a l’independen­tisme

de sedició que pesa sobre els presidents de l’ANC i d’Òmnium, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, un 59% rebutgen aquesta imputació i més del 31% l’avalen.

Finalment, la unanimitat més gran es registra al voltant dels efectes electorals que pot tenir l’inesperat empresonam­ent de Junqueras i dels set consellers. Més del 69% es mostren convençuts que aquesta mesura augmentarà el suport als partits independen­tistes als comicis del pròxim 21 de desembre, i només un 19% creuen el contrari.

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain