La Vanguardia (Català)

De mare n’hi ha més d’una

El canal Cosmo estrena un ‘reality’ amb quatre dones que mostren a les xarxes com viuen la maternitat

- Redacció

No existeix una única manera de viure la maternitat. Ser mare sempre ha estat una aventura, però avui dia, gràcies a les xarxes socials, podem conèixer l’experiènci­a de primera mà. Hi ha unes quantes dones que no dubten a donar a conèixer les seves peculiars maneres de viure aquesta experiènci­a. Són les instamoms i quatre

d’elles protagonit­zen el nou docurealit­y que la cadena de pagament Cosmo estrena avui a partir de les 22 hores.

Instamoms: Madre hay más que

una, produït per Boomerang TV Temáticos, està protagonit­zat per quatre populars influencer­s: Laura Baena (@malasmadre­s), Ámbar Muñoz (@ambartxu), Alma Obregón (@alma_cupcakes) i Nohemí García (@ fa mili acaramel uc hi ). Durant deu capítols s’accedirà a les vides d’aquestes quatre conegudes mares i influencer­s combinant enregistra­ments propis i els de les càmeres del programa.

Nohemí García (33 anys) és mare de dos fills: l’Elaia, de 10 anys, i en William, un nadó de dos mesos. Casada amb en Fran, amb els seus dos fills formen la família Carameluch­i. El seu canal de YouTube ja supera els 700.000 subscripto­rs. Fa uns anys van haver d’emigrar als Estats Units a la recerca d’un futur millor i gràcies a la seva feina a les xarxes van aconseguir tornar a Espanya. Ara la seva rutina s’ha vist modificada per l’arribada d’un nounat. “Vam penjar el vídeo en què vaig trencar aigües i ja té més d’un milió de visualitza­cions”, afirma amb orgull.

Per la seva banda, Ámbar Muñoz (37) és mare de quatre fills: en Luján (7 anys), en Bruno (5 anys) i els bessons prematurs Sancho i Bosco (1 any). Casada amb en Bruno, és una mare de família nombrosa que compagina la seva feina amb la tasca cuidar dels seus quatre fills, que es reparteix amb el seu marit. La seva història és un exemple de superació. Els seus dos bessons d’un any van néixer prematurs i, tant els nadons com ella, van estar ingressats molt greus a l’hospital. Arran d’aquest fet, diu: “Vaig decidir fer públic el meu compte d’Instagram (privat fins aquell moment) per transmetre un missatge d’esperança i optimisme a altres famílies en la mateixa situació”, explica. Avui prova de convertir-se a través de la xarxa social en un referent i en un suport per a mares amb fills prematurs.

Una altra influencer és Laura Baena (36), mare de dues filles de 5 i 2 anys. Fundadora del Club de Malasmadre­s, lluita per desmitific­ar la maternitat, canviar el model social de “mare” i no perdre la seva identitat com a dona mentre es pren amb humor els seus intents fallits de ser una progenitor­a “perfecta”. A finals del 2013 va llançar un tuit, alleujant-se per la pressió social a què s’enfronten les mares, que va ser el punt de partida del Club de Malasmadre­s, una comunitat emocional que aglutina més de 500.000 mil mares a les xarxes socials amb una lluita comuna: la conciliaci­ó. “Si existeix la mare perfecta que vingui, que la vull conèixer”, comenta irònicamen­t.

Alma Obregón (33) està casada amb en Lucas, amb qui ha tingut el seu primer fill, en Bruno, d’un any. Xef de pastisseri­a i jove empresària, és propietàri­a d’una botiga escola de rebosteria i una

bakery a Madrid que intenta conciliar la maternitat i la seva gran passió: ser runner. Per poder complir els seus somnis s’organitza amb en Lucas, que després del naixement d’en Bruno va adaptar la seva feina per poder fer-la des de casa i passar més temps cuidant el seu fill. L’Alma i el seu marit continuen tenint les mateixes aficions: sortir a córrer, viatjar o fer senderisme, però ara ho fan tot amb el petit. Actualment, l’Alma s’està entrenant per córrer la marató de Berlín i poder completar les sis maratons més prestigios­es del món al costat del seu marit.

 ?? COSMO ?? Nohemí García, Alma Obregón, Laura Baena i Ámbar Muñoz
COSMO Nohemí García, Alma Obregón, Laura Baena i Ámbar Muñoz

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain