La Vanguardia (Català)

El bisbe Manel Nin ordena tres preveres i dos diaques El prelat recorda als ordenats:“Un Altre parlarà en vosaltres”

- Barcelona

La basílica de Santa Maria de Montserrat va acollir ahir a la tarda l’ordenació de tres nous preveres (Carles Xavier Noriega, Efrem de Montellà i Bernat Juliol) i dos nous diaques (Anton Gordillo i Gabriel Soler), tots ells membres de la comunitat benedictin­a de Montserrat. El pare abat Josep M. Soler, que és qui els ha escollit per a aquest ministeri, els va presentar al bisbe Manel Nin, exarca apostòlic per als catòlics de tradició bizantina a Grècia i monjo de Montserrat, que va presidir la celebració litúrgica.

El punt culminant de la celebració va ser la imposició de les mans i la pregària d’ordenació. Prèviament hi va haver la presen- tació i l’elecció dels candidats i el seu interrogat­ori per part del bisbe Manel Nin. Posteriorm­ent, els nous diaques van rebre els signes propis del seu ministeri, la dalmàtica i l’evangeliar­i. Els preveres, per la seva banda, van rebre la casulla, el calze i la patena i se’ls va ungir les mans amb el crisma.

En la homilia, el bisbe Manel Nin va recordar als ordenats que quan celebrin els sants Misteris “no parlareu, no sereu vosaltres mateixos, sinó que un Altre parlarà en vosaltres. És allò que l’Església d’occident vol fer present amb la fórmula in persona Christi”.

Dels nous preveres el més gran és Carles Xavier Noriega i Merino, nascut a Barcelona l’any 1964. És enginyer de telecomuni­cacions i llicenciat en Teologia especialit­at en monàstica. És el director de la revista Studia Monastica i del programa de Montserrat Ràdio L’arpa de David i responsabl­e del diàleg interrelig­iós de la comunitat. Efrem de Montellà i Llauradó, nascut a Barcelona el 1970, és professor superior de solfeig i és l’actual prefecte de l’Escolania. Bernat Juliol i Galí, nascut a Girona l’any 1978, és llicenciat en Dret i Teologia Dogmàtica. És sotsprefec­te de l’Escolania i portaveu del monestir.

Els dos diaques són: Gabriel Soler i Villegas, nascut a Berga l’any 1980, i llicenciat en Ciències Polítiques i Història Eclesiàsti­ca, que actualment fa el doctorat a Roma, i Anton Gordillo i Aubert , nascut a Barcelona el 1965, doctor en Enginyeria Industrial, actualment secretari abacial i el responsabl­e d’emissions de Montserrat RTV.

 ?? ABADIA DE MONTSERRAT ?? Un moment de la cerimònia d’ahir, presidida pel bisbe Manel Nin a la basílica de Montserrat
ABADIA DE MONTSERRAT Un moment de la cerimònia d’ahir, presidida pel bisbe Manel Nin a la basílica de Montserrat

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain