La Vanguardia (Català)

Un espai més viu que mai

L’Apolo modernitza profundame­nt La [2] i inaugura una tercera sala oberta on es pot crear, xerrar, menjar i fumar

- ESTEBAN LINÉS Barcelona

Els aficionats que van assistir a algun dels concerts del recent Primavera Club que es van dur a terme a les sales Apolo ja van poder veure que alguna cosa havia passat a l’històric espai lúdic de Nou de la Rambla, que va obrir les portes en un ja llunyà 1943. I és que durant aquells dies s’estava rodant el que es podria anomenar una profunda renovació dels espais.

Demà dilluns s’aixecarà el teló oficial que mostrarà aquesta actualitza­ció, que passa per una modernitza­ció de serveis i accessos a la Gran, una remodelaci­ó radical de La [2] de Apolo i la il·luminació de La [3]. Aprofitant les exigides reformes estructura­ls de l’immoble on s’ubiquen els diferents espais, explica Alberto Guijarro, s’han dut a terme tota una sèrie d’ obres complexes que, a més de potenciar la comoditat de l’aficionat/client i la tranquil·litat dels veïns més propers, vol posar al dia els diferents Apolo pel que fa a funcionali­tat tecnològic­a, punt de trobada social, i centre de creativita­t i intercanvi artístic.

Divendres tot estava molt empantaneg­at i ple de pols, però la dimensió de l’operació empresa era evident. Els dos àmbits que l’aficionat palparà tan bon punt arribi són el nou, ampli i lògic vestíbul que correspon a una nova entrada una mica més propera a l’avinguda Paral·lel (tot i que l’antiga continuarà operativa sobretot com a porta de sortida). Incorpora una àmplia consigna per deixar les coses i, sobretot, prou metres quadrats per absorbir els dies de concert i de sessions musicals les àmplies cues que se solien formar al carrer Nou de la Rambla, i que els veïns i l’Ajuntament volien minimitzar.

I l’altre flaix innovador l’ofereix la renovada sala 2. Inaugurada farà ja onze anys, aquest estiu va estar clausurada un temps per modernitza­r serveis i instal·lacions, però sobretot per ampliar substancia­lment la seva capacitat. El que abans era un espai certament incòmode i voluntarió­s que podia allotjar un límit de 355 persones, ara és una sala diàfana d’acollida folgada per a 800 assistents en concerts i més de mil quan es transforma en sala de ball. Una generosa barra quadrada central completa la ja existent en un lateral i permetrà descongest­ionar el bastant sovint incòmode trànsit de públic.

Una connexió més directa amb la sala gran ubicada al primer pis i nous lavabos i camerinos no són menys importants per a La [2] que el fet de poder disposar ara d’un bon escenari i sobretot d’un equip de so i llum d’última generació. Especialme­nt vistós és el reticle lluminós de gran escala que cobreix pràcticame­nt la totalitat del sostre, i que dotarà la sala d’una ambientaci­ó immillorab­le tant en dies de concert com, especialme­nt, quan funcioni com a

El complex musical obrirà l’any que ve una cabina d’emissió radiofònic­a i un estudi d’edició d’imatge

discoteca i sala de ball.

El tercer impacte és una novetat absoluta en forma de la batejada com La [3] de Apolo. Un espai que s’ubica a l’immoble de la cantonada de Nou de la Rambla amb Vila Vila, i que Guijarro sintetitza com a polivalent. Una zona atractiva en gran manera: una àmplia obertura al sostre i una barra pròpia permeten xerrar, menjar alguna cosa, beure i fumar (una de les grans raons per les quals l’aficionat sortia al carrer) entre concert i concert o en horari de club. En aquest espai es duran a terme tallers, master classes, conferènci­es, exposicion­s, mercats ambulants i concerts en acústic, tot i que “caldrà esperar l’any que ve per obrir dues peces fonamental­s per a nosaltres –recalca Guijarro–, és a dir, una cabina d’emissió radiofònic­a amb continguts propis i un estudi d’edició d’imatge”. Un espai tan viu com sigui possible, com tot el nou Apolo.

 ?? LLIBERT TEIXIDÓ ?? Vista general de la radical transforma­ció de La [2] de Apolo
LLIBERT TEIXIDÓ Vista general de la radical transforma­ció de La [2] de Apolo
 ?? LLIBERT TEIXIDÓ ?? Panoràmica de l’espaiós vestíbul i de la nova entrada
LLIBERT TEIXIDÓ Panoràmica de l’espaiós vestíbul i de la nova entrada

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain