La Vanguardia (Català)

Clàssica i dansa

- MARICEL CHAVARRÍA

CESC GELABERT ES DE NOU VALÈRE NOVARINA. En tota temporada del Teatre Lliure hi ha una finestra per a l’últim de Cesc Gelabert. Ara reprèn la celebrada peça sobre l’escriptor, pintor i director francès Valère Novarina. La va estrenar al Grec del 2016 i la crítica va estar d’allò més excitada: surrealist­a, fresc, divertit... Joaquim Noguero parlava en aquestes pàgines d’“exhibició circense de recursos per presentar la dansa com una forma d’escriptura sobre el paper impol·lut de l’aire”.

DEL 7 AL 12/XI. TEATRE LLIURE DE GRÀCIA

EL PIANO I PIOTR ANDERSZEWS­KI. Quan el 2008 aquest hereu de la pianística de Varsòvia va debutar com a solista de l’OBC va deixar el públic extasiat. Ara, una dècada després, brinda un combinat de l’elegància del clàssic i el temperamen­t romàntic: Mozart, Chopin, Janácek i Bach.

8/XI. PALAU DE LA MÚSICA. 20.30 HORES

MARTIN FRÖST, MISTER CLARINET! Diuen que el mestre suec és el millor en la matèria. Caldrà comprovar-ho en el seu debut a L’Auditori, amb l’Armida Quartett: el

Quartet per a la fi dels temps de Messiaen (8) i el Quintet amb clarinet de Mozart (9)

8 I 9/XI. L’AUDITORI. 20 HORES

EL LICEU, A LA MEMÒRIA DE PAU CASALS. Josep Pons dirigeix el cor i l’orquestra del Gran Teatre en Un rèquiem alemany de Brahms, amb la Polifònica de Puig-reig, la soprano alemanya Mojca Erdmann i el baríton murcià José Antonio López.

10/XI. GRAN TEATRE DEL LICEU. 20 HORES

SIBELIUS PER MULLOVA AL BCN CLÀSSICS. Arrencada prometedor­a de la segona edició d’aquest cicle. Viktoria Mullova tocarà amb la Bamberger Symphonike­r el Concert per a violí de Sibelius. Dirigida per Jakub Hrusa, la reputada orquestra alemanya oferirà també Smetana i Dvorak.

10/XI. PALAU DE LA MÚSICA. 20 HORES

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain