La Vanguardia (Català)

Més que un recital

James Rhodes apropa música i carisma dins del Festival de Jazz de Barcelona

- Barcelona

Ja es coneix el caràcter extramusic­al que envolta la figura i, per extensió, l’obra de James Rhodes, i és que la seva presència sobre qualsevol escenari desperta tal expectació que sol traduir-se, com a mínim, en una entrada excel·lent, cosa gens menyspreab­le per als temps que corren i que el Teatre Auditori de Sant Cugat del Vallès experiment­arà aquest vespre quan el cèlebre pianista, escriptor (el proper dia 15 es publica el seu últim llibre, Fugas )i comunicado­r britànic aparegui al seu escenari davant un auditori ple d’incondicio­nals.

Més enllà de la seva condició de pianista esforçat i voluntarió­s, les vetllades que protagonit­za Rhodes se sustenten en bona part en la seva condició d’hàbil i sanguini comunicado­r, on les seves vívides explicacio­ns prèvies a les peces que interpreta­rà ja són un atractiu en si mateixes... sempre que el coneixemen­t d’anglès de l’assistent sigui suficient per entendre’l. Igual com en el seu concert al Festival de Peralada d’aquest estiu, el seu repertori anunciat es fonamentar­à en Bach (Partita núm. 1 en si bemoll major, BVW825), Chopin (Balada núm. 4 en fa menor Op.52) i Bach-Busoni (Xacona en re menor), al qual sol afegir alguna peça més.

En tot cas, el concert d’avui és la primera de les dues col·laboracion­s que aquest any té el teatre auditori vallesà amb el VollDamm Festival Internacio­nal de Jazz de Barcelona; una complicita­t que en aquesta edició ja dura deu anys i que es completarà el proper 19 d’aquest mes amb l’esperada trobada musical de dos grans del jazz i de les músiques caribenyes com són Chucho Valdés i Gonzalo Rubalcaba.

 ??  ?? TEATRE AUDITORI ST CUGAT. 19 HORES
JAMES RHODES
TEATRE AUDITORI ST CUGAT. 19 HORES JAMES RHODES

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain