La Vanguardia (Català)

Valverde planta cara

“No demanarem perdó per guanyar”, diu el tècnic sobre el debat del joc

- CARLES RUIPÉREZ Barcelona

Poques vegades una decisió li surt tan bé a un entrenador. El pla d’Ernesto Valverde va ser un encert ple. Només cal mirar el marcador i veure el nom del golejador del Barça: Paco Alcácer. Va ser la sorpresa del tècnic i no va poder ser més oportú. “No és un extrem com Deulofeu o un mitjapunta com en Denis, sinó que és un davanter. Alcácer pot jugar escorat a la banda perquè treballa, però sempre és a prop de l’àrea i tindrà ocasions”, va dir argumentan­t la seva alineació contra el Sevilla, un rival que arrisca en defensa. I dit i fet. El valencià va complir. “Aquests dos gols ens ajuden molt”, va reconèixer.

Malgrat que a la Lliga no l’havia utilitzat a l’onze des de la primera jornada, Valverde va assegurar que sempre ha comptat amb l’exvalencia­nista. “No he pensat mai que no el tinguéssim. És a l’equip i ens pot aportar coses. És veritat que quan un jugador no juga tant i surt es posa el focus sobre ell. Però als entrenamen­ts el veig molt bé. Volem que tots vulguin jugar”, va dir sobre el paper dels qui tenen menys minuts a la plantilla.

Valverde també va raonar el canvi d’Alcácer just després d’haver marcat el 2-1 i per què va preferir deixar Luis Suárez al camp i prescindir d’un futbolista en un bon moment de joc. Ho va atribuir a un tema d’inactivita­t. “En Paco estava

“Aquests dos gols ens ajuden molt. No he pensat mai que no tinguéssim en Paco. És a l’equip i ens aporta molt”

fent un bon partit però també el veia cansat. He pensat que per a un jugador que ve de no participar gaire era el moment oportú. En canvi, a Suárez l’he vist treballant bé”, va explicar.

El que ja no és notícia és que Valverde surti en defensa del davanter uruguaià, barallat amb el gol. “Parlem molt d’en Luis, últimament, però jo estic encantat amb ell per la feina que ens fa. Continua tenint ocasions i això és un bon símptoma”, va apuntar.

La primera mitja hora del Barcelona contra el Sevilla va ser dels millors minuts de Valverde. “És el que ens agrada: dominar i que aquest domini serveixi per crear ocasions”, va valorar l’entrenador blaugrana, que va lamentar no haver ampliat l’avantatge. “Hem acumulat ocasions de gol per tenir una mica més de marge”. Encara que, malgrat l’1-1 momentani, va assegurar que no va veure perillar els tres punts. “No hem passat perill, però la incertesa sempre hi ha estat perquè el marcador era curt”, va afegir.

Valverde va ser crític amb els que veuen una frenada en l’evolució del joc del Barça. “Generalmen­t els resultats són conseqüènc­ia del joc... de l’ofensiu i del defensiu. El futbol prova d’intentar guanyar. Volem continuar cap endavant. I sens dubte no demanarem perdó per guanyar. Això t’ho garanteixo”, va dir plantant cara pel liderat. I va dir que aprofitari­a l’aturada per “no venir aquí, descansar una mica i per estar més tranquil després de guanyar”.

Per Eduardo Berizzo, la clau del partit va estar en els sis minuts que va trigar el Barça a posar-se altre cop al davant. “La clau és el temps que passa entre el nostre empat i que el Barcelona es torna a avançar. Si haguéssim pogut allargar aquell moment podríem haver trobat la jugada per fer realment mal”, va lamentar. “Si hagués transcorre­gut més temps crec que el partit s’hauria creat amb nosaltres”, va vaticinar l’argentí.

“Parlem molt d’en Luis últimament, però estic encantat amb ell. Té ocasions i és un bon símptoma” “El que ens agrada és dominar i que aquest domini serveixi per crear ocasions. Mereixíem més marge a la primera part”

 ?? LLIBERT TEIXIDÓ ?? Piqué va protagonit­zar accions individual­s brillants
LLIBERT TEIXIDÓ Piqué va protagonit­zar accions individual­s brillants

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain