La Vanguardia (Català)

Marcelino fa història

Setena victòria seguida del València, i Thomas salva l’Atlètic

- C. RUIPÉREZ Barcelona

De polvorí a fortí. Mestalla no té res a veure amb el de les últimes dues temporades, en què només va veure guanyar el València vuit i sis vegades. En canvi, en aquest inici ja ha presenciat cinc triomfs. La culpa la té Marcelino, que està fent història i té l’equip segon a la Lliga després de guanyar per primera vegada en un mateix campionat set jornades seguides. La seva última víctima va ser el Leganés, que va arribar com la segona millor defensa del torneig i es va endur tres gols de Mestalla.

El marcador el va obrir Parejo, disfressat de Ronaldinho, per marcar una falta per sota de la barrera. Una genialitat d’un jugador que abans desesperav­a la grada i ara emociona amb la seva classe i picardia. Tot ha canviat. Fins i tot la sort somriu al conjunt xe, ja que Beauvue, sol a l’àrea petita, va enviar als núvols l’ocasió perfecta per empatar. Després del descans, amb espais, Guedes i Andreas Pereira van desbordar una vegada i una altra fins que Rodrigo va rematar de cap a la xarxa una centrada del brasiler.

Però ja se sap que a Mestalla la felicitat no pot ser mai completa. Aquesta vegada va ser Zaza qui va trencar l’harmonia. El davanter italià, que va jugar 78 minuts, es va quedar sense marcar i no va igualar el rècord de Mundo de set partits consecutiu­s amb gol. Zaza no va poder suportar que el seu substitut, Santi Mina, tanqués el compte des del punt de penal i va abandonar la banqueta mentre la grada celebrava el 3-0 final.

Ara Zaza haurà de vigilar la pròxima jornada a Cornellà, ja que en té quatre de grogues i corre el risc de perdre’s el ValènciaBa­rça del 26 de novembre.

L’Atlètic continua sense perdre però les seves sensacions són diferents. Els blanc-i-vermells, impotents, van suar sang per marcar a Riazor. Simeone fins i tot va substituir Griezmann quan faltaven 10 minuts per posar Giménez com a pivot. Textual. Al final, Thomas va salvar el Cholo amb una falta indirecta en el minut 91 (0-1).

?? JOSE JORDAN / AFP ?? Santi Mina abraçant-se amb Parejo, que li va deixar xutar el penal
JOSE JORDAN / AFP Santi Mina abraçant-se amb Parejo, que li va deixar xutar el penal