La Vanguardia (Català)

Ignasi Ferrer lidera l’aterratge de Vapiano a Espanya

- Barcelona

Ignasi Ferrer torna al món de la restauraci­ó al capdavant de la societat que desenvolup­arà Vapiano, el concepte alemany de moda basat en el menjar fresc italià, a Espanya. A través d’una societat conjunta amb l’empresa matriu, el family office Mercury Capital i el mateix Ferrer, Vapiano obrirà al gener un establimen­t de 1.100 m2 a Diagonal Mar, el primer del pla d’expansió previst a Espanya.

Ignasi Ferrer, conseller delegat d’aquesta filial, va ser des del 2002 fins al 2015 el director general d’Eat Out (Pans & Company), el grup de restauraci­ó ràpida d’Agrolimen. Ferrer també és conseller de Nostrum i mentor de Ship2b.

Vapiano, fundat el 2002 a Hamburg, disposa en l’actualitat de prop de 200 establimen­ts (la majoria franquície­s) a més de trenta països, incloent-hi la Xina, Austràlia, l’Aràbia Saudita o els Estats Units. Vapiano es defineix com a fast-casual: amb un model en què bona part dels aliments –pasta, pizza, amanides– s’elaboren a la cuina a la vista, s’ha convertit en una de les marques de restauraci­ó de més expansió al món.

Controlada pel fons d’inversió Mayfair i cotitzada a la borsa alemanya, l’empresa amb seu a Bonn va registrar el primer semestre d’aquest 2017 uns ingressos de 153,6 milions d’euros, un 41% per sobre de l’any anterior; en superfície comparable, el creixement va ser del 5,8%. El resultat d’explotació (ebitda) va créixer un 52%, a 15,9 milions, assegura l’empresa al seu informe financer.

 ?? KIM MANRESA / ARXIU ?? Ignasi Ferrer
KIM MANRESA / ARXIU Ignasi Ferrer

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain