La Vanguardia (Català)

Les espanyoles treballen ‘de franc’ 54 dies a l’any

-

Europa Press

La bretxa salarial entre dones i homes a Espanya és del 14,9%, segons dades provisiona­ls del 2015 publicades per Eurostat. El càlcul implica, segons denuncia el sindicat UGT, que al final de l’any les dones treballen de franc un total de 54 dies a l’any, que és el que quedarà perquè acabi el 2017 des de dimecres vinent.

El percentatg­e de la bretxa salarial a Espanya la situa a l’onzè lloc entre els països de la UE en els quals la diferència de salari entre dones i homes és més petita. Això la situa per sota de la mitjana europea, del 16,3%, un 0,4% menys que a l’informe anterior. Per la seva banda, a Espanya no ha variat respecte a l’últim any.

No obstant això, Espanya continua lluny del 5,5% que registren Itàlia i Luxemburg, i de països com Romania (5,8%) o Polònia (7,7%). Els països on aquesta diferència és més gran són el Regne Unit (20,8%), Àustria (21,7%), Alemanya (22%), la República Txeca (22,5%) i Estònia (26,9%).

Segons explica la UGT, aquesta discrimina­ció provoca que hi hagi dones que, malgrat que han treballat tota la vida, presentin “un índex elevat de situar-se per sota del llindar de la pobresa”. Per això, el sindicat ha posat en marxa una campanya i ha exigit al Govern espanyol que “activi tots els mecanismes possibles per fer complir la Constituci­ó” pel que fa a la igualtat entre homes i dones, i que introdueix­i en la legislació espanyola la definició de “treball del mateix valor”, tal com recomana la Comissió Europea.

Segons l’opinió d’aquest sindicat, la “discrimina­ció per raó de sexe té una repercussi­ó severa en els salaris de la dones, que va més enllà de la seva vida laboral, ja que afecta també la seva jubilació”.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain