La Vanguardia (Català)

Detingut un home per la mort d’un nadó amb signes d’agressió sexual

-

Torroella de Montgrí

Consternac­ió a Torroella de Montgrí (Baix Empordà) per la mort d’un nadó de deu mesos, amb signes d’agressió sexual, a mans presumptam­ent d’un home de 26 anys. La mare de la criatura i alguns familiars van anar dissabte passat cap a les 19.45 hores al centre d’atenció primària (CAP) del municipi amb la seva filla ja morta. Els metges van detectar, segons fonts pròximes al cas, un esquinçame­nt vaginal i de l’anus de la menor i van posar el cas en coneixemen­t dels Mossos d’Esquadra. Els agents van detenir la matinada passada el sospitós per un presumpte delicte d’assassinat i un altre d’agressió sexual. L’autòpsia, que es practicarà avui, corroborar­à la causa de la mort.

El detingut, d’origen equatorià, compartia pis des de feia poc amb la mare en una finca de la ronda dels Països Catalans de Torroella, tot i que no eren parella. La mare té una altra filla de dos anys. Els agents van buscar ahir durant hores proves en aquest domicili, on també vivia una altra dona de nacionalit­at brasilera.

Segons fonts properes a la investigac­ió, l’acusat i la mare de la nena estaven junts a l’habitatge amb la víctima i la seva germana, de dos anys. L’home s’hauria quedat sol amb les dues menors, mentre la mare se n’havia anat a una altra estança. Després, la mare se’n va anar a la seva habitació i va veure que la menor no es bellugava. El detingut, que nega els fets i es declara innocent, no els va acompanyar al CAP.

Els metges del centre van intentar reanimar el nadó però no van poder fer res per salvar-li la vida. Una vegada certificad­a la seva mort, van detectar unes lesions en òrgans genitals compatible­s amb una violació. Com és habitual en aquests casos, el centre va activar el protocol mèdic. Quan els agents es van presentar a l’equipament sanitari, els serveis mèdics ja havien confirmat la mort de la nena.

Poques hores després, els Mossos van detenir l’home sospitós d’haver comès el crim i l’agressió sexual. El detingut, que no tenia antecedent­s, passarà demà a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de la Bisbal d’Empordà, segons la policia catalana.

L’alcalde de Torroella de Montgrí, Josep Maria Rufí, va afirmar que estan “profundame­nt consternat­s” i l’Ajuntament podria anunciar avui algun tipus d’actuació en relació amb el tràgic esdevenime­nt.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain