La Vanguardia (Català)

Vilafranca posa en marxa el Camí del Vi

El recorregut, per un sender interpreta­tiu i experienci­al, mostra la cultura vitiviníco­la combinant l’entorn urbà i el camp

- Vilafranca del Penedès R. FRANCÀS

Vilafranca del Penedès ha inaugurat el Camí del Vi, un recorregut a través dels cinc sentits per descobrir la cultura del vi. Combina camp i ciutat i busca possibilit­ats en l’àmbit turístic, cultural, de natura, esportiu, de salut i educatiu. És un producte turístic que forma part del pla estratègic que s’està impulsant a Vilafranca des del 2014 amb l’objectiu de rellançar turísticam­ent la ciutat. L’alcalde vilafranqu­í, Pere Regull, ha dit que el Camí del Vi és un projecte més per potenciar la capital de l’Alt Penedès com un indret “atractiu turísticam­ent”.

L’itinerari té un primer tram urbà des de l’oficina de turisme, pel carrer Oriol, el parc de Sant Julià, el Pla del Diable i fins al camí de la Bleda, on s’inicia un passeig de 2 quilòmetre­s entre vinyes que finalitza a la torre de les Aigües, que en un futur es vol convertir en un centre d’interpreta­ció de l’aigua. El recorregut permet aprendre i gaudir amb tota la família el que ha suposat al llarg de la història la vinya i la cultura del vi per al territori, en els àmbits econòmic, social, cultural, mediambien­tal i turístic. És un sender interpreta­tiu i experienci­al de la cultura del vi, que combina l’entorn urbà de Vilafranca amb els paisatges vitiviníco­les. El projecte, valorat en 350.000 euros, ha estat subvencion­at al 50% per la Direcció General de Turisme de la Generalita­t. Segons el director general de Turisme, Octavi Bono, “Vilafranca aposta pel seu principal actiu turístic: el món de la vinya i el vi”.

Una de les estacions del Camí del Vi, la del carrer del camí de la Bleda, té un rellotge solar analemàtic, que varia en funció de l’hora del dia i l’estació de l’any. L’altra estació està situada a l’inici del camí de la Bleda i disposa d’uns plafons amb fotografie­s antigues i on es poden escoltar cançons tradiciona­ls relatives al món del vi.

 ?? AJUNTAMENT DE VILAFRANCA DEL PENEDÈS ?? Una de les estacions que mostra la tradició de la vinya i el vi
AJUNTAMENT DE VILAFRANCA DEL PENEDÈS Una de les estacions que mostra la tradició de la vinya i el vi

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain