La Vanguardia (Català)

Londres recorda Elvis i Prince

El complex O2 Arena acull sengles exposicion­s sobre els dos artistes

-

El gran complex de lleure i actuacions musicals O2 Arena de Londres acull sengles exposicion­s sobre el rei del rock and roll, Elvis Presley, i sobre una de les màximes figures del pop, Prince, mort l’abril de l’any passat.

Elvis on tour, la mostra sobre el cantant de Memphis, està dedicada als seus últims nou anys de vida, o sigui, entre el 1969 i el 1977, i en especial a les intenses gires d’actuacions pels Estats Units que va fer aquells anys, quan ja tenia problemes de depressió, obesitat i d’addicció als medicament­s. Així, entre els més de 200 objectes i documents que s’exhibeixen destaquen més de 30 dels singulars vestits d’actuació, la majoria en forma de granota, que el cantant va manar confeccion­ar per a ell; un dels grans micròfons daurats que més va utilitzar en els seus concerts, o diversos baguls que portava a les gires, incloent-n’hi un que encara és ple de mocadors de seda que solia tirar al públic.

Per la seva part, l’exposició de Prince és la primera gran mostra retrospect­iva sobre el cantant des de la seva mort. Inclou instrument­s, joies, vestuari, premis o manuscrits de cançons arribats des de la seva residència de Paisley Park, a Minnesota. Entre els objectes més destacats figuren un bastó de diamants, unes ulleres de sol de tres ulls o la guitarra Cloud taronja amb què va actuar a la Super Bowl el 2007. / Redacció

 ?? JO HALE / GETTY ?? Una imatge de l’exposició sobre Elvis a l’O2 Arena de Londres
JO HALE / GETTY Una imatge de l’exposició sobre Elvis a l’O2 Arena de Londres

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain